Nejste přihlášen/a.
Vím že rajčata hybridy F1 se nemají sázet z vlastních semen, protože rostliny mohou mít odlišné vlastnosti, ale přesto jsem to udělal.
Jeden balíček třešňových rajčat stál cca 60kč a obsahoval asi 10 semen. Určitě jsou i levnější. Nepochybuji. Jen příklad.
Loni jsem si nechal semena z bejbíno a letos zasadil zbytek loňských semen originálních a vlastní z loňska. Jen na zkoušku.
Přikládám fotku. Jedno je originál. Dvě jsou z vlastních semen. Rostliny vypadají zcela shodně.
Jakou máte zkušenost vy?

1x
Já to chápu tak, že se opylovaly mezi sebou a pak v další generaci nejsou tak dramatické odlišnosti. Bejbina mám taky ráda. Pěkné máte.
Zajímalo mě, jaké zkušenosti se semeny hybridů mají ostatní.
Nejdrobnější rajčata jsou (asi) u divokých rajčat. A i v dalších generacích vypadají (aspoň u nás) stále stejně, stejně chutně, stejně odolně. Ale nejsou pro ty, kteří potřebují na malém prostoru maximální výnos.
Na to opylení a co z toho bude další rok se Vás ptám ve svém threadu o druzích rajčat. Zde píše F1 že se nemá a jiná ze zahrady ano? Jak se to tedy pylí, když venku se opylí všechno se vším? Kamarád si nechává z keříčkových semena z balkonu a má tam více druhů, tak jak to tady je s pylením a křížením a proč F1 ne a normální ano? Co když se opylí žluté a oranžové? Co pak vyroste?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.