Nejste přihlášen/a.
Baví mě to sama si vypěstovat sadbu zeleniny i kytiček. Ale po dva roky se marně snažím o totéž u dvou nízkých letniček - jsou to hledíkovka a plaménka. Buď mi nevzejdou vůbec a nebo mi postupně hynou. Má někdo kladné zkušenosti jak na to? Předem díky
Já vysévám semena květin a zeleniny do Výsevního substrátu. Pokud moc zaléváte, tak semena shnijí ještě nevyklíčená, nebo po vzejití padají. Padání vyklíčených rostlin způsobuje nadměrná zálivka. Rozhoduje i požadovaná teplota na klíčení.
Na výsev používám substrát. U jiného nemám problémy, pouze tyto dva druhy. Tak jsem si myslela, jestli na ně nejsou nějaké fígle. Každopádně děkuji za snahu. Semínka už jsem zakoupila, musím si držet palce, aby to letos vyšlo. Jsou moc hezké v mísách, které bych chtěla dát na záhonek po odkvetlých cibulovinách. Už aby tady bylo jaro.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.