Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je? cuketo - dýně?

Od: janan* odpovědí: 4 změna:

Prosím, poradíte, co to je a zda je to jedlé?

Co to je? cuketo - dýně?
Co to je? cuketo - dýně? #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dýně i cuketa jsou jen variety jedné a téže rostliny - Tykve obecné. Takže cuketo-dýně nedává smysl. A to, co je na fotografiích je určitě jedné. Otázka zní jen: Jak to chutná?

doplněno 24.07.19 09:49:

@janan: Musím vás opravit: I okrasné dýně/tykve jsou jedlé, ale jelikož se používají jako dekorace, nepoužívají se k jídlu. Takže klidně ji zkuste a podle chuti se rozhodněte.

janan*
hodnocení

Tomu rozumím, čekala bych, že to bude dle listů cuketa, ale plod vypadá spíše na dýni. Mám zde na stejném stanovišti vyseté i okrasné dýně (nejedlé), ale ta to snad není, co myslíte? Jde mi hlasně o to, zda se to pokusit jíst*smich*

72mona

Janan - zrovna včera v Lidlu jsem viděla cuketu kulatou. Barva přesně jako vaše. Tak se nebojte a klidně ji snězte ;) M.

jabraka*
hodnocení

0x

Jak cuketu,tak dýni používám k vaření vynikající krémové polévky,a taky k upečení koláče s ovocem.Takže je to jedno,co to je.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]