Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za houbu?

Od: japajp® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, na zahradě mě začaly růst tyto houby a nevím co je to za houby, poradí někdo?

doplněno 22.07.19 20:29:

Na fotce první jsou houby když byli málí a na druhý fotce je když po vyrostli

doplněno 22.07.19 20:36:

Tady posílát na třetí fotce současný stav hub.

Co je to za houbu?
Co je to za houbu? #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Ta dole je bedla. Horní obrázek netuším.

figurek*
hodnocení

2x

já vidím pěkné mladé bedly. Posbírejte je hned dokud jsou kloboučky uzavřené, vezměte vajíčko, do něj zamíchejte nadrobno nakrájenou šunku, přidejte trochu soli a drceného kmínu, tuhle směs namačkejte do kloboučků a upečte je na oleji.

Dobrou chuť. :)

hodnocení

0x

Je to Bedla vysoká.

spíše bedla červenající,vysoká je subtilnější i jako malá

a na prvním foto nějaký pavučinec

no

Pozor na záměnu s Bedlou zahradní, která je mírně jedovatá.

pavelpavel*

Bedla, ale jak píše kolega pozor na jiný druh. Nevím přesně, ale kamarád mi to ukazoval v lese a vypadají stejně a ty se nejí já je chtěl sbírat.

hodnocení

0x
Škrábni nehtem do nohy a když to zrůžoví, je to bedla červnajíci. Snědl jsem jich nejmin metrák než jsem narazil na ty šílený fámy o jedovatých bedlách.
My se totiž co existuje internet moc rádi strašíme. Najednou máme jedovatý bedly, jedovatý žampiony, z modráků hřibů děláme satany. Dřív jsme to sbírali a jedli. Teď děláme každou smaženici s bobkama v trenkách protože někdo popsal možnou záměnu pro jinak úplně jasný houby.
no

Takže smaženice z pečárky zápašné byla jistě náramná pochoutka... :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]