Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fazole nekvetou

Od: kirjava odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám záhon fazolí. Rostliny jsou velké, zelené, ale nechtějí kvést. Poraďte prosím, co dělat.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Zažila jsem, a myslím si, že to je semenama. Měla jsem jednou vysety úmyslně čtyři druhy keříčkových fazolek a jeden druh šel bohatě do listů ještě s dlouhými šlahouny, zatímco jiné kvetly a tvořily lusky. Tenkrát jsem si poznačila, co to bylo za druh a kde koupený. Už si to ale nepamatuji. Bylo to asi před 20lety. To už byla semínka v každém hypermarketu a víc kšeftaření s nimi.

hodnocení

0x

Čekám, až někdo odpoví, taky mi fazole nekvetou a ještě 3 sazenice pálivé papriky.

Neodpovím, ale se připojím: fazole mi taky nekvetou.

hodnocení

0x

Opravdu je to semeny. Máme doma několik druhů fazolí, některé keříčkové už mají velké lusky, některé malé a jeden druh má pořád tendenci růst do výšky a nekvete. Přitom jsem ho kupovala jako keříčkový. S paprikama totéž. Máme několik druhů pálivých paprik. Ani jedna neměla být zelená. Ovšem zatímco některé papriky téměř nerostou a nekvetou, tyhle s dlouhými zelenými papriky jsou vzrůstné a plodů mají hromadu. Ovšem ta pálivost nic moc. Takže nevím, kde se dá zaručit správnost semen.

liska5
hodnocení

0x

Já mám vůbec raritu. Koupila jsem si semena Cinie liliput /max. 40cm/ jiřinkokvěté do truhlíku. Rostliny už jsou 80cm vysoké a četné květy mají jednoduché. Prostě všechno naopak.

Já jsem zase před několika lety koupila sáček semínek plnokvětývh orlíčků. A vyrostl mi z toho jetel! Opravdu, jetel má podobná černá semínka jako orlíček, takže jsem měla řádek jetele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]