Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování jahod na stále stejném místě

Od: luigy odpovědí: 4 změna:

Na zahradě mám vysazené jahody. Chci záhon zrušit a vysadit nový jahodník. Je možné vysadit ho na stejném záhoně, nebo je potřeba změnit místo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Pro pěstování jahod je nutno zabezpečit několik podínek.

1. Dobře pohnojený záhon.Ale aspoň rok předem,zbavený vytrvalých plevelů.

2. Místo v mírném polostínu,půda spíše kyselá.Nevápnit.

3. Dostatek zálivky.

4. Plochu přikrýt černou geotextilií.

5. Kvalitní sadbu,nikoliv z vlastních starých ploch.

6. V době vegetace každý den bohatá zálivka.

Pak bude dobrá ůroda bez chorob a škůdců.

JABRAKA

josefzavrel*

Dobrý den.Je to tak,jak je psáno výše.Vracím se však k základní otázce.K vůli šíření houbových chorob listů a háďátek bych i v dobré půdě jahody po jahodách nevysazoval.Pokud se Vám původní místo v zahradě jeví jako vhodné,na podzim bych tam zaryl hnůj nebo kompost,na jaře vysadil brambory,další rok třeba listovou nebo košťálovou zeleninu a týž rok na podzim opět jahody.Hezký den.

hodnocení

0x

Změnit místo je určitě vhodnější.

martina30*
hodnocení

0x

Tak já mám vysazené jahody na více místech a v pohodě,ale máme dobré podmínky k růstu jahod*slunce*a poku nerostou náhradní řešení v květináčích*palec*,ale zahradník dobrej nejsem*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]