Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tečky na čajovníku

Od: mianto* odpovědí: 1 změna:

Ahoj,

tyto 2 čajovníky pěstuju už od semínka, nedávno se mi na nich začaly objevovat tyto tečky.. Nevím, co to je ani jestli a jak to řešit. Nutno zmínit, že jsem též asi před 2 týdny našla na ostatních rostlinkách (klasické bylinky) nákazu, kterou jsem identifikovala jako třásněnku.. Může být toto taky třásněnka? Vypadá to trochu jinak, než na těch bylinkách, na druhou stranu tohle je úplně jiný druh rostliny.

Prosím poraďte!

Díky moc :)

Tečky na čajovníku
Tečky na čajovníku #2

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

0x

Ne to třásněnka rozhodně není. Spíš se jedná o druhouvou záležitost, nebo reakce na podmínky stanoviště v době diferenciace listu v pupenu či pozdějšího růstu. Obzvláště pokud tyto tečky se nijak nemění - velikost, barvu atd.) pak nejde o nic zvláštního.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]