Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to ma tlustice na stonku?

Od: eset* odpovědí: 11 změna:
Dobry den.U nekterych pokojovek tlustice,peprinec... Se na stonkach udelali viz. foto Vite nekdo co zo zpusobuje?
Co to ma tlustice na stonku?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

3x

U starších tlustic je to běžné - moje to má taky...

Moje také to tak mám.

hodnocení

3x

Máte-li na mysli popraskání staršího stonku, tak se někdy podívejte na kůru stromu, tam je to patrnější. Uprostřed je jizva po upadlém listu. Jinak nic zvláštního nevidím.

hodnocení

3x

Můžu dát nevyžádanou radu? Uštípejte vršky větviček. Rozkošatí se, bude kompaktní a nejen vytáhlé větvičky.

doplněno 18.07.19 08:09:

Její máma, má snad 30 let. Roste na zemi vedle balkonových dveří, moje na plném slunci na jižním okně, kde kaktus pošel. Ale hodně zalévám a občas hnojím.

Co to ma tlustice na stonku? #2
Co to ma tlustice na stonku? #3
72mona

Troufnu si tvrdit, že "tlustá holka" na okně je fakt modelka :-D Zasloužila by si foto někde v časopisu o bydlení nebo knize o pěstování rostlin. *palec2*

18.07.19 10:13

*hi* Děkuji! *pusa*

fanyarmy*
hodnocení

2x

je jen napraskaná suchem stonku.. to je zcela běžné

pavelpavel*
hodnocení

2x

Věk rostliny. To mají všechny jak je zde již uvedeno.

eset*
hodnocení

Dekuji Vam za odpovedi.Ja uz se lekla že to jsou cestičky od nejakeho parazita,protoze to maji i mlade rocni rostliny.Pri roseni se vic soustredim prave na stonky.V lete rosim kazdy den a tak jsem se obavala ze to zpusobuje nejaky vlhkomilny škodici "hajzlik".☺
liska5

Proč rosíte sukulenty? Já mám tlustic několik. nejstarší 48 let a nikdy jsem je nerosila. Zaleju 2xtýdně, jednou za dva týdny až jednou měsíčně přihnojím tekutým hnojivem na sukulenty, a tak jednou za dva měsíce osprchuji prach.

Šla jsem se podívat. Ano stonek je jakoby popraskaný, ale takovéhle cestičky nemám nikde. Když máte obavy a finance, kupte hnojivé tyčinky s ochranou proti škůdcům Provado Care bílé. / 180,- 20ks/. Napíchejte podle návodu do květináčů a saví a žraví škůdci na a v rostlině zahynou. Na takový Váš květináč 3-4ks. Dá se koupit s někým společně, jestli máte málo květin.

Jen na smutnice, ty černé mušky a jejich larvičky, nezaberou. Ty ale tohle nedělají, ty škodí v koříncích a otravují kolem květináčů.

eset*
Proč rosím sukulenty? No já rosím většinu pokojovek např. Draceny a všechny další, které se mi v minulosti podařilo zlikvidovat přelitím.Některé i opakovaně třeba tu Dracenu . Když jsem si jí kupovala poprvé a viděla jsem v obchodě jak jsou různé druhy vybarvené bevedela jsem kterou si mám koupit a tak jsem si koupila 4 druhy.Od jara do podzimu byli nádherný pak přišla zima a já jim pořád dopřávala zalivku jako v létě.Mám ustredni topeni a v zimě aniž bych ho vůbec zapínala mám v pokoji 22°C jen od těch rozvodových trubek.Zemina byla neustále suchá a já zalévala každý druhý den o sto šest.Listy byli takové uvadlé a já si myslela, že je to suchem.Mezi těmi Dracenami jsem měla i Dracenu Fragrans Massangeanu.V jednon květináči byli dvě.Jedna asi metr vysoká na 8cm širokém kmínku a druhá o polovinu menší.Když jsem kolem nich procházela citila jsem nepříjemný zápach.Nekde na internetu jsem cetla, ze zapachaji tak jsem tomu m9c nevenovala pozornost.Kdyz zacali spodni listy odchazet tak jsem tady v poradne zjistila ze to je prelitim a ze ji man presadit.Jak jsem chytila tu mensi za ten kminek probořili se mi di něj vsechny prsty jak byl uhynulí i ta druha uz byla chycena.Tak jsem odrezala ty vrcholy a dala do vody.Postupne takhle skoncili i další druhy.Nektere jsem,ale bohuzel uz nezachranila.Na jare jsem dokoupila ty druhy co nepřežili a zase se radovala.Jenze se objevili smutnice.Dala jsem na radu z internetu a povrch květináčů zasypala pískem,aby dospělý nemohli klást do hliny vajicka.Jo zbavila jsem se jich,ale prisla zima a pisek byl porad vysuseny a ja zase zalevala o sto sest.No a vůbec me blbku nenapadlo, ze ten písek udržuje pod sebou vsechnu tu vodu.Zlikvidovala jsem je tim tenkrat vsechny.Do tretice nakoupila nove a vubec he nezalevam,ale jenom rosim a spolu s nimi i dalsi pokojovky,ktere jsem v minulosti přelila.Takze místo zalivky uz jen rosim a od te doby jsem uz zadnou pokojovku nezahubila. Zalevam jen Poděnky a než zacnu se zalivkou strcim do kvetinace na 5min. špejli.Pokud se na ni drzi zemina nezalevam, az kdyz špejli vytahnu suchou a cistou bez zeminy pak zalívám Dekuji vam za tip na ty tycinky proti tem škůdcům.Po létě kdyz z balkonu davam vzdycky zpet kytky do pokoje se urcite hodi.V okoli je kolem dost napadenych stromu a tak se muze stat ze se ty potvory pusti i do mych kytek na balkone.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]