Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plané květy okurek ve skleníku

Od: dagmara* odpovědí: 7 změna:

Prosím o info od zkušených zahrádkářů - na okurce hadovce se mi vytváří květy s malýma okurčičkama, ale jsou jiné než ty, ze kterých nakonec okurka fakt vyroste. Jsou to plané květy? Co s tím, když dvě rostliny vytvářejí jen tyto nepoužitelné květy? Rostlinky jsem koupila jako roubované v zahradnictví. Vůbec netuším, kde je chyba. Za rady předem děkuji

Plané květy okurek ve skleníku

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Okurky se samozřejmě roubují, Mě se stává občas, že ještě malinké plody odpadnou, bývá to velkým teplem ve skleníku.

A můžete mi vysvětlit jak je roubujete? V životě jsem okurky neroubovala a úrodu mám vždycky velkou a bezproblémovou.

dagmara*
hodnocení

Okurky roubují již v zahradnictví

Okurky se většinou roubují na dyni...maminka to tak dela uz roky na prodej do zahradnictví. Lidé si je velice oblíbily. Roubují se jak hadovky tak i nakladacky a i mini salatovky

hodnocení

0x

No já jsem ještě neviděla roubované okurky hadovky. Navíc nevím co se Vám nezdá, já vidím na fotografii, že tam máte nějaké plody. Jinak všechny druhy okurek co já znám, neroubuji, ale sadím normálně semena a vždycky mi vyrostou a mám okurek hodně.

liska5
hodnocení

0x

Toto jsou samčí květy. Ze samičích jsou okurky.

dagmara*
hodnocení

Děkuji. Myslela jsem si to, ale nikde jsem nenašla jediný obrázek nebo informaci. Takže pokud mám na dvou rostlinách pouze tyto květy, nebude žádná okurka? Na dalších dvou rostlinách se po patrech střídají okurky a tyto samčí květy. Přiznám se, že jsem se toho na rostlině nikdy nevšimla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]