Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převislé muškáty

Od: blankav odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

koupila jsem si na jaře různé barevné převislé muškáty a nyní mi v truhlících stojí voda, muškáty přestaly sát tuto vodu a nevypadají zdravě, listy nejsou tmavě zelené, ale povadlé a přestaly se množit.

S tímto problémem jsem se setkala i v minulosti, myslím, že je to již v sazeničkách, asi ...Jindy touhle dobou byly jednou tolké.

Lze ještě "oživit" tyto muškáty?

Moc Vám děkuji za radu.

Blanka

Převislé muškáty

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Řekl bych, že je to takové lehce uhnilé z nadměrné zálivky.

hahanaj*
hodnocení

2x

máte je tedy přemokřené- pokud stojí ve vodě, vylijte vodu z misek a i z truhlíků pokud je promáčená i zeminam lehce bych vyklopila a přidala jinou , pak se zmátoří

hodnocení

1x

Dle fotky myslím, že jsou to samozavlažovací truhlíky od p. Lebiše z Boskovic. Mám pravdu?

Tam se lije voda do misky a rostliny si ji berou přez knoty a jen tolik kolik potřebují.
Přelití tak nehrozí.

Nezaléváte do hlíny?
Nebo nelijete do misky moc vody? V misce jsou čudlíky, na kterých stojí truhlík a voda musí být max po čudlíky.

hodnocení

0x

Muškáty nikdy nesmí stát ve vodě, zalévají se, až když je zemina v truhlíku proschlá. Bud nechte pořádně vyschnout, nebo je vyndejte a znovu vsaďte do nového, suchého substrátu. Ale jestli jsou již kořeny zcela uhnilé, už je nezachráníte.

liska5
hodnocení

0x

Kořeny musí dýchat, rychle to slejte.

jofa*
hodnocení

0x

Ve vodě by rozhodně stát neměly (stále voda v misce) ale nějaké jednorázové přemokření by vadit němělo. Dám vám ovšem za pravdu, že z některých sazenic od prodejců neuděláte zhola nic a můžete se tomu věnovat s největší péči.

fialka2
hodnocení

0x

Muškáty jsou pravděpodobně přelité. Vyměnit ihned hlínu a zálivku dělat s rozumem. Později trochu přihnojit. Určitě se zmátoří.

elane
hodnocení

0x

Jak uvádějí všichni přede mnou: muškáty v žádném případě nesnesou, když stojí ve vodě. Jsou to původem pouštní / polopouštní rostliny, takže snesou i nějakou dobu sucha, ale když jsou přemokřené, hynou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]