Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupila jsem si na jaře různé barevné převislé muškáty a nyní mi v truhlících stojí voda, muškáty přestaly sát tuto vodu a nevypadají zdravě, listy nejsou tmavě zelené, ale povadlé a přestaly se množit.
S tímto problémem jsem se setkala i v minulosti, myslím, že je to již v sazeničkách, asi ...Jindy touhle dobou byly jednou tolké.
Lze ještě "oživit" tyto muškáty?
Moc Vám děkuji za radu.
Blanka
Dle fotky myslím, že jsou to samozavlažovací truhlíky od p. Lebiše z Boskovic. Mám pravdu?
Tam se lije voda do misky a rostliny si ji berou přez knoty a jen tolik kolik potřebují.
Přelití tak nehrozí.
Nezaléváte do hlíny?
Nebo nelijete do misky moc vody? V misce jsou čudlíky, na kterých stojí truhlík a voda musí být max po čudlíky.
Muškáty nikdy nesmí stát ve vodě, zalévají se, až když je zemina v truhlíku proschlá. Bud nechte pořádně vyschnout, nebo je vyndejte a znovu vsaďte do nového, suchého substrátu. Ale jestli jsou již kořeny zcela uhnilé, už je nezachráníte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.