Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím jsou napadené okurky?

Od: bluebluesky odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, pěstuji okurky na síti, nyní napadené listy, z vrchu žlutohnědé skvrnky, zespodu bílé tečky, skvrny, měla jsem za to že to jsou molice tak 2x postřik na bázi oleje Natura Rock Effect, na molice, mšice, svilušky a americké padlí,ale zatím to moc nefunguje, rozšířilo se to i na lichořeřišnici, povíjnici, bílé skvrny na listech, // okurky mají moc květů, ale všechny uschnou , i malé okurečky zaschnou a nevím , čím to je, zalívám dešťovkou, jednou za týden pořádně. nejvíc napadené listty jsem otrhala, ale dál se to šíří na dalších listech, je to snad již plíseň? nebo padlí? Připadá mi, že zespodu něco bílého vysává list. Okurky semena ing.Holman, doma vypěstované. Prosím dokáže mi někdo poradit? děkuji moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

Hlavně nekropte ale zatévejte k rostlině ...může to být plíseň

hodnocení

0x

Plíseň to nebude v žádném případě, to jen přešlechtěné okurky reagují špatně na velké výkyvy teplot. Nemyslím to urážlivě, také máme okurky od pěstitele Holmana, ale letošní výkyvy teplot jim nesvědčí. My to neřešíme, necháme to být, vyrostou vždy nějaké. Loni, jak byly teplé noci, tak jsem sbírala začátkem července kýbly okurků, i jsme rozdávali. Letos máme jen pár na chuť. Třeba dnes ráno u nás bylo v 5 hodin jen necelých 7 stupňů, což na to, že jsme 20 km severně od Brna, je fakt málo.

bluebluesky
hodnocení

Hmmm, už to tak vypadá, jsem kousek od brna a rána taky špatný, zima, pak tropy, okurky jsou na síti, ale kousíček od zdi, a celý den na ně pere slunko + rozehřátá zeď a málo to luftuje. budou to 3okurky nejdražší v Evropě, náklady na konstrukci, první výsadba zahynula v květnu, tak znovu podsadit, přípravek na molice, přípravek na plíseň, zespodu ty listy napadlo cosi bílého a prožírá se to na vnější stranu a dělá to žlutohnědé skvrny, květů je milion, včely celý den, jen okurka žádná...no jo nemůže být furt posvícení, aspoň zatím jdou rajčata a hokaida tež na síti, taky jsem to neměla moc řešit, se říká, čím hloupější sedlák, tím větší brambory... všechno je dnes přešlechtěný zdá se a pak to nic nevydrží, někomu to zase zničí kroupy a co nadělat. tak díky za odpověď, a ať se daří:)

hodnocení

0x

Asi to opravdu bude těmi výkyvy teplot. Já jsem v Poděbradech, blízko Labe a už asi pátý den mám ráno na teploměru pod 10 stupňů. A je to pár dní, co tady bylo na slunci skoro 50 stupňů. T výkyvy jsou velké a rostliny to nezvládají. Také mám letos divnou úrodu všeho.

eset*
hodnocení

0x
Sisi ma pravdu.Ja to mam na lilku.Taky jsem se puvodne obavaka toho ze jsou napadeny skudci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]