Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrček a zálivka na slunci

Od: babu odpovědí: 4 změna:

Mám mladý, ještě malý ale dobře rostoucí smrček, při večerním zalévání kolem něj jsem zřejmě 2-3 x vodou z konvičky skropila i jeho jednu část, slunce už nepálilo, ale místo, kde stromek stojí bylo samozřejmě ještě sluncem vyhřáté. Je možné, aby tímto ta část, kterou jsem pokropila následně žloutla a byla tímto spálená? A lze to napravit, resp. vzpamatatuje se a obroste zase nebo už tam zůstane takové vykousnuté a zničené místo...Moc děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Já zas měla tújku /asi 1m/, která mi takhle z jedné strany dole žloutla až zhnědla, protože ji očůrával pes.

Pokud psa nemáte, nebylo v té konvi něco, nějaký roztok na ošetření jiných rostlin? Čistá voda by tohle asi neudělala.

72mona
hodnocení

1x

Mám malý Jedlovec (tsuga) a ze začátku se mu nedařilo. Přes zimu dobrý, ale v létě mi skoro odešel. Myslela jsem, že je problém v půdě a živinách, ale nakonec jsem zjistila pochybení jinde. Studená voda. Neměli jsme sud, tak se kropilo přímo z hadice. A evidentně mu to nesvědčilo.

Váš případ je jiný a také se přikláním k tomu, že polití smrčku vadit nebude. I v přírodě přece zaprší, když svítí slunce. M.

hodnocení

0x

Politím jehličí to nebude, hledejte příčinu jinde.

hodnocení

0x

Smrček by potřeboval spíše polostím a ne stanoviště na slunci. Měla jsem několik malých smrčků a ani neustálé zalévání nepomoho, když byl stále na skunci. Nyní mám dva ve stínu a daší se jim dobře, velikost tak 4o cm. Jinak mám ještě jeden větší a ten je na jedné straně spálený, nedá se to ničím napravit, dávám ho ošklikvou stranou ke zdi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]