Nejste přihlášen/a.
Na jedné borůvce jsem našla dírku a podobnou hnědou hromádku jako u červivých jablek. Po rozkrojení borůvky byl uvnitř červík a skoro ve všech zralých borůvkách. Měla jsem radost z velké úrody a teď ji asi vyhodím. Jak tomu do budoucna předejít, má někdo zkušenost? Předem děkuji.
Přiznám se, že jsem se nikdy s červitostí u borůvek nesetkala, ale náhodně jsem si přečetla článek, že se v ČR od r.2014 vyskytuje nový druh octomilky japonské Drosophila suzukii, která se invazním způsobem velice rychle šíří. Tyto octomilky kladou vajíčka do začínajících se vybarvovat drobných ovocných plodů s tenkou pokožkou, mimo jiné právě i do brusnic a bohužel v této fázi je již obtížné zajistit insekticidní ochranu. M\yslím si, že vašim borůvkám škodí ony. Snad se ozve někdo zkušenější a poradí jak na ně.Mě napadají jen nějaké lapače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.