Nejste přihlášen/a.
Vážení,u sousedů jsem narazila na zeď obrostlou přísavníkem. Moc by se mi hodil na chalupě,a proto prosim o rady jak jej mám rozmnožit. jak jej ostříhat,namnožit a zasadit. Jsem začátečník,takže za všechny rady předem děkuji
Nastříhejte šlahouny jak se vám povede, vložte je do vody a po pár dnech, až uvidíte počínající kořínky, zasaďte. Většinou se uchytí hned. Zprvu zalévejte, později nechte vše na přírodě. Roste to jako divé, najvíce po deštích. Mám takto obrostlou část plotu a pergoly. Upravuji elektrickými nůžkami tak jednou za tři týdny...
Druhý rok mi roste na zahrádce po chatce.Opravdu roste hodně rychle,jen ne na severní straně,tam se mu nelíbí.Zkusila jsem ho množit tak,že jsem na jaře jeden výhon táhla po zemi a přihrnula jsem přes něj hlínu.Říká se tomu hřížení.A v místě zahrnutí pustil kořeny,pak jsem teprve větvičku odstřihla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.