Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hustota ovoce

Od: jng odpovědí: 6 změna:

Myslíte že jablka a banány mají větší hustotu než blumy a pomeranče? A myslíte že by to mělo efekt při destilaci (při stejné teplotě mi banány a jablka bublali mnohem více)?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Spíš než o hustotu tam půjde o obsah lihu a cukru. peckoviny mají větší cukernatost než jablka a ty zas mají víc cukru než hrušky takže ve kvasu bude zakonitě větší obsah lihu a proto to víc bublá. Jestli ale nevíš takový základní věci tak mě udivuje že se do pálení sám pouštíš
jng
hodnocení

Nikdo to nepije destilovala jsem v rámci své závěrečné práce a v diskuzi potřebuju nějak odůvodbit proč jablka a banány reagovali na teplotu více.

jng
hodnocení

A lihu jsem u všeho naměřila stejně (okolo 2%) takže tím to obhájit nemohu.

Správně vykvašený kvas má kolem 10-12% takže ti ve kvasu zbylo spousta cukru a v banánech škrob. ty samozřejmě při zahřáti lepí a proto se plyny ( páry lihu) dostávají nahoru hůř a než se procpou kvasem vytvoří větší bublinu. Větší bublina při uvolnění udělá větší kravál ;)
jng
hodnocení

Moc vám děkuji za odpověď, bohuže ji nebudu moc uplatnit, protože to by museli bublat i blumy které měli více cukru než jablka, jejich destilace však probíhala v klidu.

Bude to i o hustotě. Blumy mají určitě menší obsah sušiny než jablka a u těch banánů bude ze všeho ovoce nejvíc škrobů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]