Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu?

Od: monikao* odpovědí: 6 změna:
Dostala jsem malé sazenice této rostliny,prý přibezené z dovolené ze Srbska.Prosím o radu.Tato rostlina má uz cca 25 cm.Druhou mám v květináči,kde roste pomaleji a zbarvila se do vínova.Velice děkuji.Monika.
Co je to za rostlinu?
Co je to za rostlinu? #2
Co je to za rostlinu? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

5x

to vypadá jako skočec říká se o ní ,že je nejjedovatější rostlina

Opravdu je to skočec. Kdysi jsme ho také měli. Má velmi neobvyklá semena, která vypadají jako napité klíště. Dorůstá výšky až 2 m a je to velmi dekorativní rostlina. Kdo ho nezná, tak se diví, co člověku vyrostlo.

hodnocení

3x

Skočec - Ricinus communis. Jedovatá letnička. Ze semen se získává ricinový olej.

liska5

To teda moc vhodnej dárek není.

hodnocení

2x

Také si myslím, že je to skočec. Kvete a udělá plody jako kaštánky a v něm jsou tři semena, podobná klíštěti a ta jsou jedovatá. Když se skočec vydaří, je to opravdu paráda. Dovede být tmavě červený a také dovede být obří. Jednou se mi takto vydařil. Všimněte si, pod ním sedí pes. I slunečnice a vlastně všechno narostlo opravdu hodně. :-DČím blbější sedlák, tím větší rambory

Co je to za rostlinu? #4

liska5
hodnocení

0x

Možná nějaký druh fíku. Naše fíky jsou vykrojenější, ale ten habitus mají podobný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]