Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cyperus papyrus - uhnívá, vrcholky má suché

Od: satarek odpovědí: 6 změna:

Prosím poraďte. Koupila jsem v Hornbachu Papyrus cyperus, byl slevněný /180Kč/, skoro bez hlíny v nuzném stavu.

Přesadila jsem ho do zakoupené země pro pokojové rostliny. Vypadalo to, že se vzpamatoval, ale nyní, kdykoliv ho zaliji pouze

dešťovou vodou, uhnívá, vrcholky má ale suché. Je nemocný? Děkuji Bláhová Jana

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zde je slušný popis, bude-li problém přetrvávat, stavte se znovu.

chovatelka.cz/...

lm®

Já ho mám od kamarádky a ta mi už na začátku řekla radši přelít než nezalít.Právě nedostatek vody způsobuje oschnutí špiček.Taky je možné že v nové zemi byl vápník to on nerad.Jinak u nás doma stojí v misce s vodou (stále dolévám).

satarek
hodnocení

Druh co je na obrázku mám již dlouho ve světlé koupelně, daří se mu přepychově a skoro porád kvete, ale tento můj nový Cyperus papyrus mě zlobí, mám pocit, že mu i ty nové výhonku uhnívají, je to možné?Mám ho nechat trochu vyschnout, nebo zalévat a nechat uhnít, nebo se mu nelíbí nová zem? Jinak moc děkuji za radu. J.B.

Zkuste přesadit do směsi uvedené v odkazu výše. To by mělo pomoci.

satarek
hodnocení

Existuje již takto namíchaný substrát, nebo si ho musím sama namíchat, kde seženu drnovku a kde listovku, prodává se to extra?Děkuji za odpověď. JB

Netřeba vědecky. Zakupte zahradní substrát a obohaťte jej trochou písku. Při přesazování prohlédněte pozorně kořeny rostliny, nahnilé části odstraňte. Veškeré složky směsi se jinak dají najít na běžné zahradě, napovídají to jednotlivé názvy složek. Hodně zdaru!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]