Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hortenzie odchází

Od: tigra® odpovědí: 1 změna:

Moc prosím zdejší rádce o radu - Hortenzie velkolistá (Hydrangea macrophylla) pěstovaná v květináči 3.rokem, krásně obrazila, kvete, ale najednou začaly jednotlivé větve (stonky) odcházet. Naráz zvadne květ, začnou opadávat listy, stonek na spodní části začne hnědnout a postupuje to nahoru. Předpokládám, že to je nějaká houbová choroba, ale nemohu najít o co se jedná a čím bych to měla ošetřit, abych rostlinu zachránila. Za rady předem děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Takto mi odešlo několik rostlin. Prostě květináč jí nestačí. Buďto přesadit do ještě většího nebo ven nebo vyhodit. Mně dokonce takto odešla okrasná vrba a když jsem ji zcela ostříhala a vyhodila do kompostu i s kořenovým balem, tak se najednou probrala a rostla. Prostě některé druhy v květináči nevydrží. Loni ve vedrech jsem dokonce přišla o fuchsii, která byla na východní straně a stejně se mi v tom květináči zapařila nebo uvařila nebo tak a bylo po ní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]