Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámý druh ořešáku z výletu

Od: jojoba odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, při dnešním výletu jsem narazil na strom, který jsem považoval za ořešák černý /juglans nigra, avšak nezralé plody jsou protáhlé,umístěné na společné stopce střídavě a ještě velmi lepivé na povrchu. Nenašel jsem zdroj pro určení druhu. Další mne zaujal také jakoby ořešák černý, avšak plody byly jako shluky malý křidélek ( jasanovitý? ). Tak jsem z toho jelen...

Neznámý druh ořešáku z výletu
Neznámý druh ořešáku z výletu #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

2x

Druhé pajasan žláznatý - druh s dost invazivním chováním

jojoba
hodnocení

Floro -Děkuji za určení. K tomu že je invazivní, mne docela překvapilo, že roste ve více exemplářích v zámecké zahradě v Libochovicích, jinak docela pěkně udržované. V zadní /východní části mne docela překvapil i invazivní akát a křídlatka... :(

floro*

Však všechny invazivní druhy se u nás prvně objevily jako okrasné, mimo těch, co se např. do lesů sázely cíleně (např. douglaska, akát...). Z těch zahrad se pak rozšířily do volné přírody, kde mohou páchat malé či velké škody.

hodnocení

2x

Na 1. obrázku je Juglans cinerea - ořešák popelavý .

jojoba
hodnocení

Tigra -Ořešák popelavý- děkuji za pomoc, už jsem díky nápovědě našel. Potřebuji vyrobit tinkturu na výplach ústní dutiny z nezralých ořechů černých a tady okolo je asi zrušil jarní mrazík...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]