Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hyacint jako pokojová rostlina - jak na to

Od: katuskaa odpovědí: 4 změna:
dobry den
Dnes jsem si koupila dve cibulky hyacintu.chtela bych se zeptat jak s nimi mám nalozit.Chtěla bych je zasadit a mit jako pokojovou rostlinu.A kdy je mám zazimovat a tak.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cybermagefroll*
hodnocení

0x
Pro takzvané rychlení vybereme co největší cibule, které nejlépe nasazují na květ. Na dno sklenky s širším hrdlem vložíme kousek dřevěného uhlí, (to plní úlohu drenáže), a naplníme ji převařenou studenou vodou. Cibulky sázíme špičkou nahoru a pak je umístíme osm až deset týdnů v chladnější místnosti, kde není více než 5 °C zakořenit, což trvá asi dva měsíce. Po celou dobu hyacinty ponecháme ve tmě (lze je přikrýt např. kornoutem z papíru) až do doby než se objeví poupata. Když se objeví květní puk, přeneseme rostlinu do teplejší místnosti a ještě týden neodkrýváme. Na světle a v teple hyacint rozkvete. Rychlení lze zahájit od října do prosince, a podle doby kdy je zasadíme, hyacinty rozkvetou během ledna a později. Po odkvětu můžeme cibuli zasadit na zahradu nebo ji usušenou uskladnit a zasadit až na podzim.
bydleniprokazdeho.cz/...
katuskaa
hodnocení

dekuji za rychlou odpoved.Pokud to dobre chápu tak cibulky posadime na vrch sklnice nad vodu(nebo mohou byt i z casti ve vode)?vubec je nezasazujeme do hliny a celou dobu pestovani jsou jen ve vode?az do doby kdy je dam osusit a dam je do sklepa a na dalsi rok je opet dame do sklenice s vodou?prosim o odpoved.
jabraka*

Katuška,nepochopila jsi princip.Cibule na rychlení bude jen v lehce vlhkém prostředí.Drť z dřevěného uhlí udržuje vlhkost a zabraňuje rozvoji houbových chorob.V té tmě a chladu musí zakořenit,napodobujeme to,co by se na zahradě v půdě dělo samozřejmě.Ještě bych to uhlí pokropil roztokem hnojiva,s obsahem draslíku,podporujícího kvetení.Až se podaří donutit cibuli vyhnat na květ,zasadíme ji na povrch zeminy do květináče a na okně při dostatku světla zaléváme a hnojíme hnojivem na cibuloviny.Až květ odkvete,zasadíme rostlinu i s květníkem do polostínu na zahradě a stále udržujeme ve vegetační síle.Začátkem června zalévání omezíme až listy sežloutnou a odpadnou.Pak ji i s květináčem necháme vyschnout v suché místnosti.a uložíme.

Pravděpodobně by další rok rychlení nevydržela,proto si na zahradě pěstujeme cibulí víc a každý druhý rok je rychlíme.

JABRAKA

jitule*
hodnocení

0x

Já jsem prostě vzala vysokou čterhranou vázu, na dno dala oblázky, zalila vodou do výše oblázků, přidala malinko hnojiva a posadila na to dvě cibule hyacintů. Vyrostli nádherně i bez zatmívání a já měla krásnou dekoraci ještě před Velikonocemi, ale holt čím blbější sedlák, tím větší brambory*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]