Nejste přihlášen/a.
Zvýšit vlhkost (zálivku), dát mezi rostliny lepící desky.
Zadejte si: "žluté lepové desky". Je hromada výrobců. Škůdce láká barva, nejde o feromony, takže je jedno které zvolíte.
Takže dřepčík je přitahován hodně barvami květů, předpokládám, že omezení kvetení rukoly by pomohlo, rukola by ho tak z dálky nelákala. Pokud budu pravidelně sestřihávat rukolu, tak kvést nebude?
Jaképak květy? Listy rukoly se snad sklízejí, když rostlina ještě nejde do květu. Dřepčíci a blýskáčci i různé mušky jdou sice na žlutou, ale tady škodí, protože jim to chutná. Stejně tak na ředkvičkách. To jsou lístky jak cedník, ale květ ještě žádný.
Jinak mám lepové šipky v květináčích na terase kvůli smutnicím. 5 ks malých / 14x5cm/ žlutých lepových šipek stálo tuším 37,-. Na záhon to bude drahý špás, i když budou existovat levnější varianty. Možná výluhem z nějaké rostliny. Napadl mi pelyněk. Ale to je jen má domněnka. někdo bude mít možná nějakou zkušenost.
liska: Samozřejmě, že všichni dřepčíci nejsou přitahováni žlutou barvou květů. Listy křenu mně sežrali ( Dřepčík křenový) komplet když byl 20cm a vůbec ani v květu žádnou žlutou nemá. Zachránil jsem ho (křen) jen postřikem Karate
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.