Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se dá vysázet v červnu

Od: junkers* odpovědí: 17 změna:

Pořád nějak nebyl čas, až včera jsem vyplel záhonek na slunném místě - cca 5 m2. Co můžu dát na záhonek v červnu, aby to vyrostlo během prázdnin? Myslím něco jedlého - hrášek, ředkvičky, zmrzlý jahody - cokoliv.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pekingské zelí a čínské černé ředkve se seji po půlce července az do srpna. Do té doby bys tam možná ještě otočil salát dubáček. Ten hrách z krámu jsi měl před setím přes noc namočit. Jak je průmyslově dosoušený tak bude vzcházet dlouho a špatně.

liska5
hodnocení

1x

Špenát, kopr, salát, rukolu.

Toto je asi nejlepší odpověď. Z brambor už nic nebude - vyzkoušeno, a ředkvičky přes letní vedra taky nic moc. Jistota je tedy salát, kopr, rukola, zkusila jsem i pórek, uvidíme.

Ten špenát půjde do květů stejně jako ředkvičky. To bych nedával.

On i salát. Pokud se vybere špatná odrůda, tak z toho bude kytka, ne zelenina.

liska5

Ty listové zeleniny se musí sklízet mladé. U salátu asi nečekat na srdíčka. Záleží na odrůdě, jak píše pckop . Ředkvičky jsou rostliny krátkého dne, ty si nechte až k podzimu.

liska5

Napadl mne ten trhací salát "dubáček". A ještě bazalka a řeřicha zahradní. Ty rychle klíčí a dají se sklízet mladé.

hodnocení

0x
Mrkev potřebuje sto dnů. Ta se ještě stihne. Podle mě i brambory, ty jsou podobně.

hodnocení

0x
V loňském roce jsme
dali přibližně v polovině července ještě druhé okurky a rajčata.
Sbírali jsme do října :)

dieselpower*
hodnocení

0x

Urcite stihnes redkvicky,,mrkev, nechal by se i listovej salat tech veci je vice jen to chce zalejvat pravidelne v tehle vedrech.

jabraka*

Obecně: Podle toho, jak rostliny reagují na měnící se poměr dne a noci, rozlišujeme rostliny krátkého a dlouhého dne. Rostliny krátkého dne kvetou a tvoří plody v době, kdy jsou dny již relativně krátké, tj. až po polovině léta. Rostliny dlouhého dne pak ještě před slunovratem.

Pokud se vysejí v době dlouhého dne rostliny krátkodenní,je možno pro úspěšné dopěstování jejich den krátit zastiňováním.

Ředkvičky a salát je možné pěstovat jen na jaře,nebo na podzim.Přes léto bulvy nenarostou a jdou hned do květu.U zemědělských plodin je to stejné.

"Ředkvičky a salát je možné pěstovat jen na jaře,nebo na podzim."
Proto jsou na trhu odrůdy k letnímu, případně celoročnímu pěstování. To jsou odrůdy netečné k délce dne.

hodnocení

0x

Salát, hrášek, kopr, ředkvičky. :)

junkers*
hodnocení

Napíchal jsem tam ten hrášek, ten co se normál prodává v Bille na vaření. Tak uvidíme, co z toho bude.

Co se dá vysázet v červnu

Napište pak, jestli z toho něco bylo.Já si myslím, že nevyleze a když, tak nějaká odrůda na uskladnění. Ten cukrový, s velkými kuličkami ihned k zobání, no, nejsem si jistá.

hodnocení

0x

Už kolik roků sázím na konci června znovu brambory, není jich tolik, ale jsou. Po bramborách nebo po cibuli seju mrkev na uskladnění. jinak teď jsem dávala ještě znovu hrách a fazole, jdou i okurky, ty dávám postupně. Sestra brambory dává taky kolik roků a ona má ale úrodu lepší, má domácí hnůj a opravdu slunné místo- políčko. Za vyzkoušení stojí toho dost.

vloztenick
hodnocení

0x
Dá se říct že vysázet můžeš kdykoliv cokoliv jen musí být podmínky (zálivka teplota a požadovány přísun světla). V létě ty skoro nic neporoste na sluníčku, většina lepších rostlin musí být alespoň v polostínu. Já mam hodně času, mám folivnik na zahradě a v něm palmy pestirny všechno možny ale to roste celý rok někdy i dva nebo 3. Na pěstování čehokoli potřebujes čas za 2 měsíce vyroste maximálně tak nějaký pórek apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]