Nejste přihlášen/a.
Pořád nějak nebyl čas, až včera jsem vyplel záhonek na slunném místě - cca 5 m2. Co můžu dát na záhonek v červnu, aby to vyrostlo během prázdnin? Myslím něco jedlého - hrášek, ředkvičky, zmrzlý jahody - cokoliv.
Toto je asi nejlepší odpověď. Z brambor už nic nebude - vyzkoušeno, a ředkvičky přes letní vedra taky nic moc. Jistota je tedy salát, kopr, rukola, zkusila jsem i pórek, uvidíme.
Ty listové zeleniny se musí sklízet mladé. U salátu asi nečekat na srdíčka. Záleží na odrůdě, jak píše pckop . Ředkvičky jsou rostliny krátkého dne, ty si nechte až k podzimu.
Urcite stihnes redkvicky,,mrkev, nechal by se i listovej salat tech veci je vice jen to chce zalejvat pravidelne v tehle vedrech.
Obecně: Podle toho, jak rostliny reagují na měnící se poměr dne a noci, rozlišujeme rostliny krátkého a dlouhého dne. Rostliny krátkého dne kvetou a tvoří plody v době, kdy jsou dny již relativně krátké, tj. až po polovině léta. Rostliny dlouhého dne pak ještě před slunovratem.
Pokud se vysejí v době dlouhého dne rostliny krátkodenní,je možno pro úspěšné dopěstování jejich den krátit zastiňováním.
Ředkvičky a salát je možné pěstovat jen na jaře,nebo na podzim.Přes léto bulvy nenarostou a jdou hned do květu.U zemědělských plodin je to stejné.
Už kolik roků sázím na konci června znovu brambory, není jich tolik, ale jsou. Po bramborách nebo po cibuli seju mrkev na uskladnění. jinak teď jsem dávala ještě znovu hrách a fazole, jdou i okurky, ty dávám postupně. Sestra brambory dává taky kolik roků a ona má ale úrodu lepší, má domácí hnůj a opravdu slunné místo- políčko. Za vyzkoušení stojí toho dost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.