Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zúžit plot z thújí?

Od: zajda888® odpovědí: 4 změna:
Hezký den,
okrasný plot z thújí, stáří možná 20 let, stříhaný do cca 220 cm výšky, se ovšem rozrostl do šířky, nyní určitě 120-140 cm. Jde to ještě nějak "spravit", aby nezabíral tolik místa?
Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jamu*
hodnocení

2x

Mel jsem to stejne. Koupil jsem dum a byl tam z jedne strany od prijezdove cesty 30m dlouhy 3m vysoky a 2m siroky pruh thuji Smaragd. Rikal jsem si napred, ze je podrezu, vykopu, spalim a vysazim nove. No, kamaradka ze zahradnictvi rikala, at to proste ostriham na hulvata a 2 roky cekam, co to udela. A asi po 4 letech uz ani neslo poznat, ze drive byly o 1.7m sirsi a o 0.8m vyssi. Hezky se tam zaplnila kazda dira a diky klasickemu sestrihavani 3x rocne uz dnes ani nikdo nepozna, ze to nejsou mlade thujky. Vysazel jsem k nim dalsich 50m Smaragdu. Dneska uz i sam musim koukat pod vetve na kmeny, abych vubec poznal, kde konci stare a kde zacinaji jiz nove thuje.

hodnocení

Super, to jsem měl na mysli, na hulváta:) jestli to něco udělá nebo ne.
Díky moc.

111®
hodnocení

0x

klidně bych to ošmikal , ona obroste

jabraka*
hodnocení

0x

Koupil jsem plotostřih.Tímto jde ošmikat vše,slabší 1,5 cm.Pokud bych chtěl thuji omezit v růstu na kteroukoliv strnu,pak bych plotostřihem ostříhal co jde každých 14 dní.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]