Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brouci na maliní

Od: jika* odpovědí: 3 změna:

Na malinách se mi objevilo větší množství brouků. Jsou asi centimetr velcí. Ožírají listy a v místě nápadu likvidují uplně všechno. Víte prosím co jsou to zač a hlavně jestli na ně učinkuje nějaký potřik. Děkuji

Brouci na maliní
Brouci na maliní #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

1x

Listokaz zahradní. Jedině asi Karate.

id
hodnocení

1x

Bojuji s nimi také. Sbírám do sklenice s octovou vodou za sluníčkového počasí. Sežerou vše od mimi jabloní až po maliny. Vyžírají květy, sežerou i plody a listy. Vyskytnou se koncem května do poloviny června, ale zatím je jich stále dost.

liska5
hodnocení

1x

Sbírat, zabíjet, sbírat,...To je neštěstí! Já chodila s velkým bílým kýblem s trochou vody s nějakým insekticidem na dně a sklepávala jsem větve malých ovocných stromků. Zdrhali, tak poklici a druhej kýbl.

To se jednoho červnového dne listokazi vyrojí, tetelí se jich stovky nad zemí a slepice a kachny je nestíhají lapat. Tady v květnu ještě ne, jsme pod horama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]