Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je snězené klíště nebezpečné (člověka/kachny)

Od: aad odpovědí: 3 změna:

Údajně kachny jsou tvorové ,které jí klíšťata, co je na tom pravdy?

Mohou se také nakazit, pokud se na ně klíště přisaje?

Je pro člověka nebezpečné sežrané klíště? V čem je rozdíl v mechanismu člověk a a kachny?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Kyselina v žaludku vše živé usmrtí. Rozdíl je v tom, že kachna má navíc v žaludku písek.*fn*

Kachna nevím, ale když jsem je škubala, žádné jsem nikdy nenašla. Zato pes a kočka, ti jich měli!

kachna
hodnocení

2x

Je to teorie a nebo jste již viděl klíště na kachně? Kachny máme 20 let a nesetkala jsem se s tímto. Myslím, že i vám se nic nestane pokud spolknete klíště.

floro*
hodnocení

2x

Ano, drůbež je likviduje. Bohužel proto je všude klíšťat mnoho, protože ztrácí své přirozené nepřátele. Dřív byla slepic, kachen a hus plná vesnice, pásla je děcka kde se dalo. Klíšťata polikvidovala.

Ale určite se z nich nenakazíte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]