Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pečovat o tuto rostlinu a její název?

Od: jitkaleitner odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pokojovou rostlinu, která je zobrazena v připojeném souboru. Nemohu o ní nic najít, např. název, podmínky pěstování apod. Jen se domnívám, že by mohlo jít o jeden z druhů pepřince. Děkuji

Jak pečovat o tuto rostlinu a její název?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

3x

Senecio barbertonicus Himalaya. M.

doplněno 13.06.19 23:11:

sukulenty.estranky.cz/...

doplněno 13.06.19 23:24:

Měla jsem, proto vím ;)

liska5

To bude ono, co píše 72 Mona *palec*- Senecio barbertonicus Himalaya.

To je rostlin podobných, až oči přecházejí*ee*

jitkaleitner
hodnocení

Ok. Děkuji.

jitkaleitner
hodnocení

Jinak ještě poznatek, květina během několika dnů bohužel začala vylučovat dost divnou vůni, která mě v pokoji vadila až dráždila, takže bohužel ji nemohu mít.

hodnocení

2x
Taky si myslím, že to je PEPEROMIA FERREYRAE. Happy bean, v překladu šťastná fazole a máte pravdu,že to je sukulentní druh pepřince. Tady si o ní přečtete více: www.sukulenty.estranky.cz › Pěstitelská praxe

hodnocení

1x
Dle mého peperomia,ferreyrae,happy bean.. tedy aspon si to myslím, blbne mi mobil, tak si nemohu fotku zvetsit.neni náročná, snese slunce ale vdecnejsi vam bude za polostin.da se i pěkně potrapit a udelat z ni hezkou bonsaj- odstranovanim spodních listu.jinak diky dužnatym listum ji neni treba často zalevat.snese v pohode i kdyz odjedete na dovolenou.
Shodou okolností jsem teď našla svou otázku zde na poradne,z roku 2016,kde jsme tyhle podobnosti rostlinek take rozebírali *smich*

liska5
hodnocení

0x

To bude asi jeden z mnoha druhů Crassuly - tlustice. Tyhle tučnolisté zalévat s citem a méně, aby v mokru nehnily. Do půdy při přesazování přidat trochu písku. A občas přihnojit hnojivem na kaktusy a sukulenty. Bude chtít světlé stanoviště, ale přímé polední slunce jí bude vadit, listy zfialoví. Jinak krásný exemplář!

liska5

Možná se pletu, ale Crassula tetragona je podobná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]