Nejste přihlášen/a.
Koupila jsem si palmu areku chrysalidocarpus, nádhernou rostlinu, v OBI. Jenže asi po měsíci jsem si všimla, že v hlíně se prohánějí drobní bílí, něco jakoby červíčci. Nebo něco podobnýho. Vím že palma nemá ráda přesazování, ale asi mi nezbyde nic jiného. Jen mám obavy aby tyto "zvířátka" se nepřestěhovali i se zbytkem hlíny při přesazení. Můžete mi poradit o jakého škůdce se jedná a případně jak se ho zbavit?Jinak je rostlina myslí v pořádku. Pouze nevím zda její stonek je normálně takový skvrnitý nebo ne.Nebo zda to souvisí s výše zmiňovanými živočichy. děkuji předem za jakoukoliv radu s pěstováním této rostliny
Děkuji mnohokrát, přesadím ji. Nemyslím si, že bych ji zalévala nějak moc, ale zkusím to omezit. Přikládám foto stonku a děkuji za každou radu.
Tak ty skvrny jsou v pohodě, to je přirozená flekatost rostliny. Vy jste ji nemusela přelívat ona už asi měla zaděláno v obchodě , já když vidím jak se hlavně ve velkých marketech ke kytkám chovají tak trpím.
Dobrý den.Mohu se zeptat jak velkou rostlinu a za kolik se dá v OBI pořídit.Popř.jestli někdo ví,kdo ji posílá na dobírku,ale to je asi riziko,co přijde,že.
Děkuji mnohokrát, ještě jednou. Já rostlinu koupila za 599 Kč a je vysoká cca 150 - 160 cm. Spodní listy sice byly trochu polámané z nešetrného jednání, ale hlavní větve jsou pěkné. Měli tam i exemplář o něco větší za stejnou cenu, ale byla více poničená. Ve srovnání s ostatními stejně vysokými rostlinami si myslím, že šlo o docela dobrou koupi. Viděla jsem tam i rostliny o něco menší, ale na cenu jsem se již nedívala. Zkušenosti se zasíláním na dobírku zkušenosti nemám, ale sama osobně bych to neriskovala. Je lepší si vždy předem rostlinu prohlédnout a případně porovnat. Ale jinak máte pravdu, většinou se v marketech k rostlinám chovají barbarsky. Mějte se krásně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.