Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznáte tuhle pokojovku?

Od: eset* odpovědí: 4 změna:
Prosím o určení názvu rostliny a co s ní udělat, aby pustila kořeny.Ve vodě stonek uhnívá a už jsem jí 3x seřezávala.Stonek je uvnitř dutý.Z rostliny vytéká bílé mléko.
Děkuji za vaše odpovědi a rady.

Poznáte tuhle pokojovku?
Poznáte tuhle pokojovku? #2
Poznáte tuhle pokojovku? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vánoční hvězda. Nikdy jsem nezakořeňoval. Kolem vánoc rostliny za pár šupů a po vánocích se toho každý zbavuje, protože to neumí pěstovat.

doplněno 09.06.19 21:55:

Dobře. Kořeníte staré dřevo, které kořínky nepustí. Odstřihněte starý spodek, nechte zaschnout mléko, namočte konec do stimulátoru a píchněte do zeminy.

liska5
hodnocení

2x

Jinak Pointsettia. Tak ji zkuste pěstovat. Je to pryšcovitá, tak to mléko k ní patří. Zkuste ji namočit do stimulátoru / prášek/ a zasadit, ideálně do supresivního substrátu /potlačuje houbové choroby/. Aby se vybarvila, měla by se měsíc před Vánocema přikrývat od poledne až do příštího rána nějakým kornoutem, aby se jí zkrátil den.

liska5

Jak píše Pckop, bude to relativně drahá a pracné snaha s nejasným výsledkem. Je lepší koupit. Já jsem ale taková, že sama zachraňuji a zkouším vypiplat kde co.

eset*
hodnocení

Já si to myslela,že to je vánoční hvězda,ale nebyla jsem si jistá.
Nejde o to,že stojí pár šupu, ale že mi je líto vyhodit jakoukoliv rostlinu když je "živá"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]