Nejste přihlášen/a.
zdravím všechny. Chtěl bych vyřešit problém s čerpáním vody z potoka na zahradu. Za zahrádkou ( 5 metrů od plotu ) mám potok, postavil jsem tam přehradu která se mi naplnila. Zatím čerpám vodu kýblováním, ale bohužel zahradu mám dlouhou, a tahat se každý večer s x kýblema je dost na moje ruce i záda. Koukal jsem na ruční čerpadla, takove ty staré ale to je otázka minimálně 5 000 kč. Chtěl bych najít jinoi variantu, nevěděl by jste někdo? ( natáhnout hadici do potoka a použít přepad je nemožné. Zahrady jsou téměř na rovině, musel bych mít 500 metrovou hadici aby vůbec něco teklo. ) děkuji.
kromě trkače extistují motorová čerpadla nebo čerpadla na náhon traktoru, nevím čím vším disponujete, ale vše by mělo být povoleno, protože se jedná o odběr pomocí zařízení, kyblem je to bez povolení, jak už psali jiní
Problém se vyřeší vykopáním studny - z té můžete použít i něco jiného, než ruční pohon. Pokud máte v rovině potok nedaleko, může být hladina vody třeba už v metrové hloubce. Jámu si můžete vykopat bez povolení, studnu s řadou povolení. Někde funguje i pouhé zatlučení trubky pod hladinu spodních vod - tzv. zatloukačka.
Jsou vrtackove cerpadla (pouzijete aku vrtacku), pokud tam vubec nemate nikde elektrinu.. napr cerpadla.heureka.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.