Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit pH půdy

Od: radan odpovědí: 4 změna:

Zdravím, dá se poznat ph papírkami ph půdy? Že bych to na pár sekund vložil do půdy?

Narazil jsem i na tento levný phMetr, odkaz. Nebude potřebovat časem přeměřovat pufrem? Připadá mi to spíše jako hračka za tu cenu.

Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Papírky se do půdy nevkladaji. Připraví se nejdříve "vyluh". Klasický pH metr je potřeba pravidelně kalibrovat. Váš z odkazu neznám.

radan
hodnocení

aha, a jak se dělá výluh? když chci půdu z květináče, z jaké vrstvy brát? kolik vody?

Vždycky se bere průměrný vzorek. Odebere se tedy z více míst, promíchá, usuší. Po usušení se rozpustí v malém množství destilovane vody, zcedi nebo nechá sednout na dno a otestuje se voda.
radan
hodnocení

a kolik cca vody mám dát do výluhu, kolik cca lžiček zeminy vzít na výluh?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]