Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme tvrdou vodu a v zahradní hadici mi zůstává nějaký nepořádek nalepený na stěny, když používám hadici na cokoli jiného než na napuštění bazénu, nevadí mi to. Ten nepořádek uvnitř se totiž postupně uvolňuje. Mám hadice dvě jedna má 15m a druhá 10m cca 8. let stáří, takže se mi třetí na napouštění bezénu do domu kupovat nechce. Nevíte jak se nepořádku z hadice zbavit?
Rozumím, to je dobrý návod, mám síťky z okna takže konec z hadice obalím, ale presto bych raději tu hadici vyčistil, protože ten nepořádek je nějaký tenký sanétr s bažinou, je to mazlavý.
Pokud máš doma kompresor, tak můžeš natáhnout hadici, z jednoho konce do hadice nacpeš molitanový špunt, který bude čistit stěny a ten molitanový špunt stlačeným vzduchem několikrát profoukneš hadicí. Takto se nečistoty ze stěny pomocí mollitanu odřou a budeš mít hadici jako novou.
Nebo tam můžeš profouknout pouze provázek a pak na provázek navážeš zase molitan nebo hadru a potahováním za provázek budeš čistti hadici zevnitř.
Nejlépe funguje hydroxid sodný - stačí připravit 5% roztok, naplnit hadici a nechat působit 24 hod. a propláchnout.
Hydroxid na usazený kámen je nesmysl.Dokonce by plastovou hadici mohl i poškodit.Kámen se rozpustí kyselinou.Hadici polož s kopce ,na jednom konci ucpi a nalej kyselinu solnou(HCl) nech chvíli působit a někam vypusť,kde to nebude vadit vegetaci.Propláchni vodou a máš vyděláno.Poikud jsou usazeniny jen přischlé kaly,pak naplň hadici vodou se saponátem polož s kopce a pobouchej dřevěným špalkem.po celé délce.Propláchnutím vodou se nečistoty vyplaví.Musí se to dělat za tepla,v mrazu je PVC hadice ztvrdlá.
JABRAKA
Vyrobit si kuličku z molitanu a tu několikrát profouknout vodou skrz hadici - tak se čistí pivní trubky mezi sklepem a pípou.
Děkuji moc za rady, podařilo se vyčistit, zkoušel jsem ten ocet, ale asi by to muselo působit déle a pokud možno naplnit jím celý objem hadice. Nejlépe se osvědčilo nacpat do hadice houby od nádobí ( stačí jedna na začátek a pak klidně dvě i tři nejlépe je srolovat) a proplachovat tlakem vody klidně opakovat já proplachoval asi 10x, mám teď půl sudu zelené vody a hadice jak alabastr, perfektní. Díky za všechny rady, děkuji za Váš čas a pěkný den přeji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.