Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy na bez?

Od: kvetinkaa odpovědí: 4 změna:

Zdravím, dřív jsem chodívala s babičkou na bez, ale už si nepamatuju, kdy to bylo. Teď má zlomenou ruku a poprosila mě, ať jdu sama. Už roste bez,a le nevím jestli už je dostatečně dozrálý.

Nevíte, za jak dlouho popřípadě který den by bylo nejlepší vyrazit? rovnou děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Květy jsou teď, plody zatím ne.

72mona
hodnocení

3x

Bez právě rozkvétá (jak kde), takže v tomto týdnu je ideální vyrazit na květy. M.

hodnocení

3x

Také každý den ostře sleduji černý bez, neboť se chystám dělat sirup z bezových květů. Ale u mne zatím ještě nejsou plně rozvité, což je k výrobě sirupu velmi důležité, jelikož nám jde o jeho vůni a pyl. Tak jsem se rozhodla ještě dva dny počkat a jdu na to.

hodnocení

3x

Dneska jsem si uvařila nálev, aby mi vychladl, zítra vyrazím na bezové květy a za 6 dní bude báječná šumivá limonáda.

Na květy je teď nejlepší čas, nesmí být nerozkvetlé, ani by neměly opadávat. Plody /kuličky/ budou asi tak v září. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]