Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jméno této krásné rostliny

Od: iwitch* odpovědí: 8 změna:

Před několika lety jsme si uloupili kousíček této rostliny na hotelu v severozápadních Čechách. Teď prvně kvete a je již veliká. má splývající řetězy a celá vypadá voskově, včetně chlupatých květů. Velmi děkuji za pomoc! :)

Jméno této krásné rostliny
Jméno této krásné rostliny #2
Jméno této krásné rostliny #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

hoya carnosa "krinkle kurl" - druh voskovky

doplněno 02.06.19 09:32:

máte ji krásnou

hodnocení

4x

Podle květu voskovka

iwitch*
hodnocení

Děkuji a zdravím! :)

hodnocení

0x

Určitě voskovka, i když ty chlupaté květy mě moc nesedí. Já na ní mám květy bez chlupů šlahouny jsou spíš popínavé.

Jméno této krásné rostliny #4
liska5

Ale jo, ty květy jsou jako z růžového sametu. On tomu říká chlupaté. Prostě nejsou leskle hladké. Taky jsem ji měla, vadila mi ta "bakelitová" vůně a lepivé kapky z květů.

hodnocení

0x

Už víte, že je to voskovka. Začne kvést, až prokoření květináč. Kvete na místech předchozích květů, takže po letech vytvoří takové nepravé "stopky", jako u palmy "kmen". Je to liána. Listy má dost těžké, takže se někdy nenechávají šlahouny volně viset, ale tvarují (motají) se po kruhovité drátěné opěře do věnce nebo se obtáčejí kolem kmene obaleného jutou. Konstrukce vhodné jako oporu pro popínavé rostliny seženete v OBI. Voskovek (hoya) je hodně druhů a některé jsou úchvatné.

hodnocení

0x

Jen bych dodala, že květy jsou opravdu jako voskové , přes den o nich nevím, ale večer vydávají silnou vůni, spát bych v té místnosti asi nemohla.Odkapává z nich taková lepkavá tekutina a když odkvétají, tak jednotlivé květy opadávají.

hodnocení

0x

Sousedka ji měla a nazývala ji "HOJA". :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]