Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.Mám problé s jedním keřem,ostatní v pohodě,loni jsem myslela,že je to následkem slunce,ale..Špičky listů Rhododendronu jsou hnědé a letos jsem si všimla bílého povlaku na větvích.Jaký učinný postřik prosím?
Omlouvám se omylem jsem dala stejná fota
To není žádná choroba. Bílý povlak není povlak, ale slupující se svrchni pokožka listu. Tady jde o nějakou abiotickou poruchu (tzn. nedostatek nebo nadbytek nějakého prvku) a nebo také vody. Jak je keř starý a do čeho jste sázely? Máte mulčováno netkanou textilií?
Dobrý den,nemyslela jsem povlak na listech,vím,to se jen loupe lonský neduh.Ale zdá se mi na větvičkách trošku bíleho povrchu,jen tak tečky.Sázený je před 6 lety,pořád krásně rostl,jen jako jediný nekvetl,až loni poprvé a pak se toto stalo.Sázený do borové hrabanky + rašelina,navrch substrát pro rhododendrony.Do rašeliny jsem promíchala granule hnojiva na Rhodáky a to hluboko,tak aby hned nepřišel ke kořenům,než vzroste.Jinak každý rok rozhazuji všem granule s rohovinou..Všechny keře jsou v pohodě,jen tento..Zalévala jsem denně,bylo šílené léto.Pořád si říkám,jestli to nebylo tím pokropením na list i večer bylo ještě vše rozpálené a ledová voda z hadice,ikdyž jsem se snažila kropit z výšky,aby se stihlo trochu ohřát ve vzduchu.Jinak drenáž má perfektní,takže ani přemokření není možné.,Bylo mi líto ho letos ostříhat,tak jedině hned po odkvětu,ale budu muset,je každý list špička hnědá,což napovídá asi přísuškům,ale kdo ví,nejsem si jistá.Sleduji,jestli se nebude objevovat na mladých listkách také a mám obavy,že na jednom malém,je také špička už trochu hnědá.Ptáte se,jestli mám netkanou textílii,ano mám a na tom kůru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.