Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit, jak odstranit bambus ze zahrady. Po několika letech se začal rychle rozšiřovat do trávníku a jeho likvidace ulamováním výrůstků je marná.
Děkuji za odpověď.
doplněno 30.05.19 21:21:
Děkuji za odpovědi všem, pro objasnění přikládám foto mého "bambusu". Opravdu nevím, o co se jedná. Snad mi někdo poradí. A jěště dotaz. Je ten přípravek, který jste mi doporučili bezpečný pro domácí zvířata? Máme totiž kocoura.
Díky
3x
Jestliže to, čemu říkáte bambus, je ve skutečnosti křídlatka, tak váš boj s ní bude dlouhý a pravděpodobně marný. Množí se oddenky, takže ulamování výrustků nepomůže, a vykopání úplně všech kořínků do mrtě je nereálné. Existují herbicidy, které se nanášejí na listy, a postupně proniknou až do kořenů.
doplněno 30.05.19 09:53:
Garlon, jak píše liška5, to je ono, nemohl jsem si vzpomenout.
Garlon a poctivě na listy a stonky. Já použila štětec. Dodržet návod, aby nebyl úpal ani nehrozil brzy déšť. Křídlatka, to je neštěstí. A není to třeba rákos?
1x
Tazatel píše bambus, tady se probírá křídlatka. Snad se ozve, aby napsal, případně vyfotil, co tam doopravdy má.
doplněno 30.05.19 13:56:
jethro na tohle jste přišel jak? Proč by se mu nedařilo a proč by se nemohl rozlézat po zahradě? Viděl jste někdy bambus?
doplněno 30.05.19 23:35:
Nevadí vám náhodou, že všichni doporučujete přípravek (Garlon), který nehubí jednoděložné. A bambus je co? Tráva z čeledi lipnicovitých. Takže Garlon určitě ne. Zkuste to znovu.
0x
Jak je vidět, tak jste při sázení podcenil kořenovou barieru. Nyní bude nejjednodušší vykopat především rostlinu z původní výsadby (pokud tedy nemáte udělaný celý pás kolem plotu). No a pak se snažit vyrvat co nejvíce podzemních oddenků. Další etapou je použití chemie, nejspíš Raundap (glyfosát). Odstřihnout čerstvě vyrostlé stéblo pod kolínkem co nejníž u země - stéblo je duté a dovnitř nakapat herbicid.
Z vlastní zkušenosti je to běh na dlouhou trať, sama jsem se bambusu zbavovala přes dva roky.
0x
Snažte se to zlikvidovat jinak, než jakýmkoliv postřikem. Já jsem takto přišla o kocoura. Měla jsem zlomené koleno a nemohla několik měsíců na zahrádku. Tak za tu dobu byla také v některých místech zarostlá. Tak jsem to postříkala. Jenomže kocour jak chodil po zahradě a lehal si do stínu a schovával se právě v tom zeleném, tak mu to ulpělo na srsti a jelikož se kočky neustále olizují, tak ten prevít dostal do těla. Umřel a nebudu vám vykládat podrobnosti. Dodnes na to nemohu zapomenout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.