Nejste přihlášen/a.
dá se Hokaido pěstovat na pevné konstrukci na síti vertikálně jako okurky?
Vzhledem k velikosti plodů je lepší nechat rostlinu plazit po zemi. Navíc je velmi vzrůstná a potřebuje velkou plochu, což konstrukce nezajistí.
Jestli je konstrukce i síť opravdu pevná a větší, tak proč ne.
Loni jsem měl dvě sazenice celkem s 36 plody. Kořínek na šlahounu jsem nezaznamenal ani jeden. Takže opakuji: klidně.
konstrukce je z 4m střešních latí dvojitě a mezi nimi natažené sítě / oka cca 30x30cm/ z pevné umělohmotné šňůry na prádlo, je to kvůli nedostatku místa, vloni jsem tak vypěstovala mexickou dýni, visela v síťce od brambor, pak, už 20kilová dozrávala na štaflích. Okurky jdou na síti perfektně, ale nejsem si jistá velikostí listů u dýně, aby to nebylo namačkaný na sebe, ale mělo to slunko a vzduch. Díky
Ale hokaido přece zapouští kořínky do země a tím se také živí další plody. Já bych teda hokaido ve výšce nepěstovala. Musí mít dost živin, aby dobře vyzrálo a bylo pěkně velké. Budete mít malé plody k ničemu. Hokaido není okurka. Ta uzrává daleko rychleji. Pckop říká že klidně, většinou s ním souhlasím, ale v tomto případě bych odporovala. Hokaida totiž pěstuji.
Dobrý večer, díky za rady , A TEĎ BABO RAĎ,,- nikdy jsem Hokaida nepěstovala, jen d.Mexickou, pnula se po kari sítích a nikde žádný kořínek na x výhonech, Hokaida neznám, ale jsem viděla video, jak se šlahoun po 2m uštípne, konec se zaplácne mokrou hlínou, zakoření a je další odnož, chápu, podle selského rozumu nechat dýním prostor, daleko od ostatních plodin, ale plantáž nemám, tak jsem to chtěla jen zkusit, /asi na sílu/, líbila by se mi pergola porostlá velkými listy a dolů by visely ty oranžové koule... no asi je to fantasmagorie, asi to nechám tak na zlaté střední cestě a příští rok budu vědět víc...Díky moc všem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.