Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočky škodící na zahradě

Od: alexandr* odpovědí: 23 změna:

Nevíte někdo, jak se zbavit koček ničících zahradu? Kdo to zažil, ví, o čem mluvím. Nemám kočku ani psa.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kocky
hodnocení

3x

Sbírám i po sousedech lógr z kávy. Vylívám na záhonky, kam chodíly kočky. Půdě to prospěje a kočkám to smrdí a přestaly k nám kálet do zeleniny. Nevím, zda je to náhoda a nebo to učinkuje. Navíc pro slimáky je to jistá smrt.

alexandr*
hodnocení

Ahoj, zkusím to a dám vědět. Alexandr

Lógr je bezva, odpudí kočky a plže a přilláká žížaly.*tanec*

hodnocení

1x

A čím Vám ničí zahradu. Mám zahradu i kočky a ničeho jsem si ještě nevšimla. A pěstuji zeleninu a mám i kytičky.

alexandr*
hodnocení

Kálí do záhonů i jinde, kocouři značkují, obecně lezou na stromy a loví ptáky, poškrábou dveře a dřevěné věci i stromy a když je mokro, tak zašlapou blátivými stopami, co se dá. A to jsem určitě ještě něco zapomněl.

jofa*

alexandr: Zapomněl jste to nejdůležitější a to nesnesitelný smrad v okruhu deseti metrů. Včera jsem jednu hnal když sr... poblíž sezení na zahradě. Pro nevěřící dnešní foto z místa. Ani velký déšť s tím nehnul. O hromadách péří z ptáku ani nemluvě.

Kočky škodící na zahradě
72mona

Alexandře, podle vašeho popisu žijete v pavilonu šelem, ne na zahradě. Kolik vám jich tam chodí?

Jednu dobu jsme měli třináct koček (naše i nalezence) a ani po ten čas jsme nezaznamenali to, co popisujete. Poškrábaný strom byl jediný a kromě kosmetické vady to ničemu nevadilo. Nic jiného dřevěného poškrábáno nebylo.

Netvrdím .že nemáte problém, ale dle mého jste na ně zbytečně vysazený. M.

alexandr*
hodnocení

Já Vám i jiným uživatelům, zkušenosti neberu, jenom se chci zbavit dotěrných parazitů, JOFA to vyjádřil za mně, s tím děsivým smradem nehnete, to jsem zapomněl

Tímto veškerou další diskuzi končím, další nápad na řešení už asi nebude..

hodnocení

1x

No teda já tady mám koček opravdu dost. Bydlím totiž u statku a tam se líhnou pořád nějaké. Sama mám doma dvě. Ale něco takového, jako to velké hovínko na fotce jsem ještě nikdy neviděla. Kočka po sobě každý výkal pečlivě zahrabe. Ne jako pes, který se vykadí a jde od toho. Divím se, že vůbec šla konat potřebu do spleti rostlin, to je pro kočky nepříjemné, protože nemohou hrabat. Kočka je čistotné zvíře, po každém jídle se pečlivě a dlouho umývá a každý výkal dlouho zahrabavá. Tak budete mít nějaký druh koček, co já teda neznám. A navíc u vykonávání potřeby chce mít klid, určitě by nešla tam, kde by seděli cizí lidé. Teda já jsem to nezažila a s kočkama žiji už moc let. Někde bude chyba, ale nevím kde. Opravdu mne vůbec nic nenapadá.

A ty hromady peří z ptáků. No o bčas také najdu nějakého ptáčka umordovaného, ale je to malý páček, určitě z něho není hromada peří. neřádí tam jiný lovec?

72mona

Ono to překvapení v trávníku jsme také mívali. Dělala to jediná kočka, tak si troufnu tvrdit, že to není běžné. Asi měla jiné estetické cítění než zbytek osazenstva. Ale čerstvě posečený trávník ji nelákal. Pevný bobek jsme sebrali, ten mazlavý se spláchl konví vody. M.

jp

Souhlasím s tím co píše suzymon a taky pochybuji, že to je od kočky. Takovéto černé výkaly mi dělá na zahradě ježek.

virgill

mam kocky v byte (zadny jezek nebo jine zvire) a kocka dokaze vytvorit i vetsi dilo.. a kocour delsi..
nevim jake mate zkusenosti s kockami ale je bezne ze kocka kalenim neco sleduje. napriklad vypudit lidi ze sveho teriotoria potrestat majitele a podobne. takze kaleni mimo obvykla mista (napriklad cizi zahrada) delaji celkem casto. to ze to doma nedelaji a tam svou potrebu vykonavaji poradkumilovne je neco uplne jineho...

radkapod*
hodnocení

1x

S kočkama mám stejný problém jako alexandr. Věčně nasr*no v kytkách, mají své oblíbené...křižmolístku, dochany, sedoulek, ovsíř a jiné. Rozválené a posra*é. V zimě mi chodili do skleníku (už ho zavírám), kolem domu a pod střechou přístřešku kde neprší...mám kočičí záchod. Kdo tohle nezažil, ten to nepochopí. Od ježka to určitě není, poznám, dělá daleko menší a je mu jedno kde to zanechá. Ani kuna nedělá tak velká h*vna. Pes se k nám na zahradu nedostane. Prý existuje pohyb. čidlo kterým se spouští voda různě po zahradě. Ovšem to sama nedokážu udělat a mému příteli je to jedno (že mám nasr*no v kytkách). Takže jsem to před 14dny pořešila tak (tímto se omlouvám všem kdo mají kočky), že jsem z půdy dotáhla sklopec a dvě chycené kočky jsem odvezla 15km za město. Zatím je klid. Pokud by se to začalo opakovat...budu pokračovat.

alexandr*
hodnocení

Zatím jsem nic nenavrhoval, protože si nejsem zcela jistý metodou - kočky podle mne nemají rády neklid, hluk obecně. Nemá cenu na ně pokřikovat nebo tleskat - co je ale plaší , jsou rány např. z poplašňáku nebo vzduchovky. Ony totiž moc dobře vědí, že kde je plot, tak by tam neměly lézt, ale je dobře je trvale plašit, necítí se dobře, a raději se jdou vyskytovat jinam. Ovšem co kočka, to jiná nátura a noční tuláci nejdou ranami odplašit, protože by Vás sousedé sežrali.

Záhadou pro mne je, kolik lidí s naprostým klidem chová kočky polovolně, takže hodně jiným lidem ztrpčují život a ještě se mají za dobrodince koček, existuje pro to výraz Micimutr.

72mona

Alexandře, vysvětlete výraz polovolně. Co to znamená? Volně je lepší či horší?

A víte, že lidé, kteří mají kočku bez přístupu ven, jsou zase jinými lidmi kritizováni za jejich "týrání"? M.

ab*
hodnocení

0x

Zkuste chilli koření a pepř, samozřejmě sypat na záhony, ne na kočky.

alexandr*
hodnocení

To už jsem zkoušel a neosvědčilo se to. Nějak to rychle vyvanulo a navíc po čili zelenina nasmrádla tím odérem. Alexandr

Nicméně díky.

rv*
hodnocení

0x

Pokud někde bokem uděláte kousek s kyprou půdou, tak dají kočky přednost jemu a záhonům se vyhnou. Nebo je zkuste vyhánět, ale věřte, že na toaletu zajisté půjdou.

72mona
hodnocení

0x

Omlouvám se, ale prostě musíte počítat i s lidmi, kteří budou vůči vašemu "utrpení"imunní a skeptičtí. Tak to s námi nevzdávejte ;)

O jaký prostor se jedná? Kudy tam lezou? Základem je kvalitní oplocení. Žádná kočka nepoleze složitě přes pletivo. Někdo si dokonce nainstaloval elektrický ohradník. Nebo různé plašičky (ale jestli fungují *nevi*).

doplněno 28.05.19 10:00:

Nebo něco takového?

dddagmar
hodnocení

0x

TAK K TĚM KOČKÁM mám taky velké výhrady, protože mne diskriminují, neustále znehodnocují nejenom úrodu, ale zahradu, bojím se mít na zahradě vnoučata, na záhony improvizuji všelijaké překážky a "vopičárny” , ale marně, hrozný puch, zmičené i tůje. Pravda, někdy to nadělení si po sobě "uklidí” že ho zahrabe, o to je to zrádnější. A jak mi řekla sousedka, to víte, kočka na vlastní nechodí... O plodech nemá cenu se ani zmiňovat .Mám vůbec nějakou právní ochranu?

Máte - obraťte se na majitele kočky/koček a požadujte náhradu škody. Jen budete muset najít správného páníčka ke správné číče a jejímu "nadělení".

joudic*
hodnocení

0x

jedine volne pusteny pes, ktery je nauceny na kocky... jinak ja jsem se v patek nasral, a ze zbylych lati jsem udelal na vyvysenem zahonu - kam mi chodily furt sousedovy kocky na zachod - jednoduchou konstrukci a napnul jsem na to ptaci sit za kilo, dost otravne se s ni pracuje, ale jakmile jsem to nahore uchytil, tak jsem ji pekne stahl dolu a zahaknul po cca 25cm na predpripravene sroubky.

Jeste me napadlo rozebrat halogen, ktery uz nepouzivam a vzit z neho cidlo pohybu a na neco jej napojit, ale nakonec jsem se obesel bez elektra

doplněno 09.06.19 17:57:

podle me by dobre zafungovala ta fotobunka ze 150W halogenu, stoji myslim 400-500, jde nastavit primo dobu jak dlouho to bude pustene, at to neotravuje sousedy, cili treba motorek na 9V stare nabijecce nebo jinem adapteru od vietnamce, ktery udela kraval lopatkama, a la kdyz jsme si jako decka lepili na kolo kus plastu, aby to delalo pri jizde kraval o spice... a pokud to jsou mrchy a prestanou se casem bat, tak zavlazovani :D kocky miluji vodu a budete mit vyresene 2 veci naraz, jak zalevani, tak potvory

alexandr*
hodnocení

Nazdar Joudic, tu síť jsem zkoušel, minusy - fakt se s ní blbě pracuje a navíc podstatně zastiňuje záhon, zase třeba u jahod zadrží i kosy. Alexandr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]