Dobrý den, prosím o radu, minulý rok jsem dostala lopatkovec, který mi po odkvětu už nezačal znovu růst, tvoří se nové a nové zelené listy, ale žádné květy, to samé ibišek, ale ten mi nekvete už asi dva roky. Děkuji
Lopatkovec nekvete furt, hlavně že roste. Určitě během roku vykvete. Teď u mě též nekvetoucí. Ibišek potřebuje hodně světla, vody a živin. I na jižním okně může mít některý kultivar světla málo. Poslední roky ibišky dávám ven na ten největší úpal a kvetou pak ze setrvačnosti i v šeru do ledna.
Ibišky se mi osvědčilo hodně ostříhat a pak kvetly jak zblázněné a taky jsem je dávala na léto ven. Milují teplo a slunce. Hodně jsem je množila /jen zapíchnutím větvičky/ a strašně rychle nasazovaly na květ-hned se tvořily poupata a kvetly
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.