Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekvetouci orchideje

Od: luciuska85 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, prosím o radu, kvetla mi orchidej a po odkvetu,někdy asi začátkem tohoto roku pak začala nasazovat jako nové pupeny,ale pak jak kdyby se zasekla a od té doby nic, listy snad i vzrostly nové, kořeny takd
, jsou zelené, ale pupeny stále zamrzle a takto mam jednu, která nekvete už asi přes rok ,jednou týdně je namáčím i hnojim, tím ze jim dam hnojivo do vody a nechám to tam třeba hodinu, pak nechám odkapat a dam zpět na parapet a stale nic :( děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klarka*
hodnocení

2x

jenzeny.cz/... mi to zabralo :)

luciuska85
hodnocení

Tak děkuji, zajímavé, určitě zkusím ;)

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Ale které "druhy" máte? Všechny nemají nároky stejné... Fotka by pomohla. Ida

luciuska85
hodnocení

Tak ja vyfotím a pošlu ;)

hodnocení

0x

Tak já už orchideje nemám, ale má kamarádka, která teda fakt nemá Ty "zelené prsty". To se říká o lidech, kterým pod rukama všechno roste a kvete. Je to asi dar, se kterým se dotyčný narodí. Tak tedy ta moje kamarádka tento dar nemá a tak měla chcípavé orchideje. Už je chtěla vyhodit a pak jsme mluvili o tom hnojivu z těch kvasnic. Říká, že vezme půlku kvasnic, rozpustí ve vlažné vodě, to naleje do 2 litrové petky a doplní vlažnou vodou. N o a druhý den trochu toho hnojiva odleje do konvičky a doplní vodou. Roztřepá a zalévá. Prý ty orchideje najednou vyhnaly nové stvoly s květy. Já to na vlastní oči neviděla, ale nemá důvod si vymýšlet. Já už to hnojivo také používám. Ale začala jsem s tím déle než ona a nemám zrovna orchideje, ale zalévám tzím teď všechno co mi roste v truhlíkách a co mám v květináčích. Tak uvidím. Už jsem tady o tom psala. A jak tak na to myslím, tak jdu udělat fotky před a pak udělám až jaké budou výsledky a přepošlu.

petr2000*

Orchideje pestuji tak, že jednou do roka si připravím misku, naplním vlažnou vodou a vložím 3 stroužky česneku a nechám vyluhovat 24 hodin. Potom vložím orchideje tak na 45 minut, nechám odkapat a postavím zpet na parapet okna. Delam to vždy na jaře, do mesice vykvetou a pak vykvetou i na podzim. Petr

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. @petr2000, nechci vám kazit radost, ale ty orchideje vám nekvetou díky tomu česneku, ale protože jaro a podzim je jejich přirozená doba kvetení. (Tedy naše jaro a náš podzim). Vliv na kvetení má množství světla + vzdušné vlhkosti + větší teplotní rozdíl mezi dnem a nocí. Ida

petr2000*

Ido, ale ty orchideje předtím, než jsem to začal delat takhle, na tom samém okne 5 let nekvetly. A všichni z mého okolí to na nekvetoucí orchideje použily a všechny začaly kvést. Je to jako recept paní suzymon, já si myslím, že to funguje. Jen muj názor. Petr

hodnocení

0x

Orchidej mám a mohu napsat, že být to já, odstěhuju se od nás někam daleko. Orchidej je velká, kvete většinou hroznem květů na třech stoncích. Jenže, i přes nejrůznější tvarování a přesazování má snahu se pořád kácet k jedné straně. Až se nakonec skutečně skácí, obvykle v noci. Ráno najdu rostlinu na zemi, pod květinovým stolkem, stonky polámané, květy povadlé. Upravím ji, doplním hlínu /substrát na orchideje/ a nechám. Za krátký čas vyrazí z původních stonků další, se začínajícími poupaty. Vyroste to. A když je to velké a těžké, zase se to skácí a potluče. Je mi jí líto, ale nevím, co s ní. Nemohu ji nějak svázat. A tak čekám. Posílám foto - teď zase kvete. Pak bude následovat fáze skácení. Je to rostlina nezničitelná.

Jinak přidávám 1x za 3 měsíce do hlíny tyčinku hnojiva pro orchideje. Tím se jí asi omluvím, přijme mé kání, vyroste, vykvete - a zase se skácí. Jaga.

Nekvetouci orchideje
bekycek*

Dobrý den, mám ten samý problém. Orchidej mám už několik let, bylo to dárek od syna. kvete skoro pořád na třech výhonech, je zasazena v substrátu na orchideje. Už narostla do délky 26 cm a má 20 listů. Květináč mám postavený na parapetu jižního okna v obývacím pokoji.Protože se váhou listů už květináč na parapetu neudrží vyřešila jsem to tak, že jsem květináč olepila širokou páskou izolepy a konce přilepila z každé strany na okno (konce musí být dost dlouhé). Já vím zní to hrozně, ale za záclonou to není vidět. Proto bych také moc uvítala radu jak to vyřešit. Bojím se výhon zkrátit, abych o orchidej nepřišla. Děkuji za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]