Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na balkoně v květináčku mám rozmarýn. Je velký asi 25 cm. Všimla jsem si, že se na některých větvičkách udělali takové chomáčky a bílý prášek . Vypadá to škaredě :D . Nevíte někdo, co to je a jak se toho zbavit přírodní cestou? Děkuji
Vypadá to na nemoc "padlí ."
Prý je výborné, posypat rostlinu sodou bicarbonou.
Další rady zde : izahradkar.cz/...
Mě to jako padlí nepřijde. Ani vzhledově, ani časově v tuto dobu. Spíš bych řekl červci a s velkou pravděpodobností budou brzo na všem okolo.
Když se mi na zakoupené myrtě objevili červci, tak jsem všechny kytky z daného okna naházel do rozpáleného kotle.
Měla jsem to na několika rozmarýnech. Ostříhejte vše bílé, nepřelévat /!/ a dát ven na slunko někam, kde na rozmarýn neprší. Starší dřevnatější větvičky tím netrpí. A v suchu budou příští nové větvičky dobré. Píchněte k němu špejli a ráno koukněte, jak bude mokrá. To je test, že má vody dost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.