Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu ted prorezat jablone?

Od: stavitelborek odpovědí: 4 změna:

Nestihl jsem na jare prorezat jablone (zejmena odstranit "vlky"). Mohu to udelat jeste ted, nebo uz to mam nechat, abych neriskoval nejakou nemoc stromu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Než mít z toho prales, tak raději rozumně prořezat teď.

liska5
hodnocení

3x

Vlky jsem odstraňovala v létě, aby bylo sucho a teplo na hojení řezných ran. Takže za mne letní řez. Tím tolik nevyprovokujete stromek k dalšímu bujení vlků, jako tím únorovým řezem.

Určitě někdo přidá svoji zkušenost.

jofa*
hodnocení

1x

Čím víc budete vlky odstraňovat, tím víc jich bude přibývat. Před pěti lety jsem se zřítil ze stromu při prořezávání vlků a od té doby jsem toho nechal. Několik jich zahustilo korunu a další nerostou. Nyní na nich jsou nejlepší a největší jablka z celého stromu.

jabraka*
hodnocení

0x

Přebujelé letorosty vždy odstraňuji teď.Rozhoduji se na místě,které jsou přebytečné,ty normálně lehce vylomím.Za měsíc se lom už nepozná.Prodlužovací letorosty zakracuji až v létě.Pokud ještě přirostou "vlky", na podzim odříznu.Ty už lehce vylomit nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]