Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompostovatelnost banánových etiket

Od: bauerlukin® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, rád bych se zeptal na to jestli jsou ty etikety na slupkách banánů ze supermarketů kompostovatelné, a jestli neobsahují nebezpečé látky. Díky moc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mě spíš vadí chemikálie obsažené ve slupkách než nějaké etikety.

liska5
hodnocení

0x

Viděla jsem ve filmu, jak banány před zabalením na cestu, plavou v bazénu v chemickém roztoku. Ty nálepky sice nebudou ekologicky úplně čisté, ale jak píše pckop, slupka vede. V zemích, odkud to přichází, si ani s jedním nelámou hlavu. Jde o kšeft.

lmgify
hodnocení

0x

Jestli jsou kompostovatelné, to nevím, ale ty na jablkách jsou prý i jedlé (sám jsem už málem dvě omylem snědl, takže chápu ten požadavek na poživatelnost).

doplněno 20.05.19 22:36:

Banánové slupky se v jiných zemích, kde mají byty a domy tříděný odpad, běžně sbírají v organickém odpadu určeném pro velkoobjemové kompostování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]