Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postřik na rajčata proti plísni

Od: galileo297® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat na aplikaci přípravků proti plísním atd. Kdy aplikovat Kuprikol , když venku prší střídavě , den hezky a pak deštik. Co znamená v návodu OL=7
Děkuji všem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

OL je ochranná lhůta, což znamená, že 7 dní po aplikaci se plody mohou konzumovat. Vyhlédněte stálejší počasí, postřik proti plísni musí na listech rajčata zaschnout.Já dávám přednost postřiku Acrobat.

jabraka*
hodnocení

0x

Já podsypávám keříky rajčat dřevoštěpkou.Ta bezpečně zamezí přenosu hnilob na plody.Vloni jsem nenašel jediné rajče,napadení hnilobouJABRAKA

hodnocení

0x

OL je ochranná lhůta. Znamená počet dnů mezi ošetřením a možnou sklizní. U OL o konzumaci není řeč. Začátkem sezony bych volil spíše systémové přípravky, které ochrání i nové přírůstky. Např. Ridomil Gold

liska5
hodnocení

0x

Nevím, jak je to u vás technicky možné, ale mně se osvědčilo předejít plísním rajčat tím, že jsem uchránila před deštěm. Aby na ně vůbec nepršelo, protáhla jsem nad ně přístřešek, který se dal srolovat, když bylo hezky.. Napadlo mne, že byste je měl pro aplikaci a po nějakou dobu působení postřiku něčím zastřešit. Ale ne úplně uzavřít do buňky. Prostě, aby to větralo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]