Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenosti s pěstováním brambor na balkóně nebo lodžii? Slyšel jsem, že to jde v děrovaném igelitovém pytli se substrátem a sadbou. Jak tak koukám, brambory jsou dnes často dražší než banány a cenově se to nevyvíjí dobře.
Když budete postupně přidávat substrát výš a výš, tak se brambory budou tvořit nad sebou. Tak to bylo v pořadu, kde pěstovali 2-3 brambory v pneumatice. Položili na ni další a dosypali. A tak se to opakovalo. To by pak vyšlo i na víc obědů.
Vychází to z principu růstu bramborového keříku.Vždy odnožuje oddenek pod zemí z hlavního stonku.nahoře vyrostou listy.Musí být ale stejně zachována rovnováha mezi listy,-tedy natí - a kořeny. a oddenky.i při zachování velkého trsu natě něco nové hlízy musí vyživovat a také k hlízám musí být přístup vzduchu.To se v řádcích dosákne neustálým okopáváním a kypřením hrůbků s hlízami.Myslím,že se v pytli dospěje do stadia,kdy už hlízy nemají dost výživy i provzdušnění a hlízy napadnou houby a plísně.
JABRAKA
Tak tu zeminu vylehčit slámou a v pytli si dole udělat otvírací okénko.Stejně tam musí být nějaká perforace. Odeberu první hlízy, zavřu, a asi za tři týdny jdu zase na brambory. Experiment.
Ano, brambory jsem letos viděla (ještě ty staré, ne rané) i za 30 Kč kilo. Ale přesto si myslím, že pěstováním na balkóně mnoho neušetříte. Pokud jste rodina, za jak dlouho sníte balkónovou sklizeň? A pak zase budete kupovat.
Já bych si tím balkón nezaneřádila. Ale jen tak mimochodem, dostáváme na frak. Tento týden jsem viděla kilo cibule za 40 korun. Nelžu. Včera v televizi - vepřové maso (prý kvůli Číňanům ) zdražilo už o 20 % a ještě asi o dalších 20% zdražit má. Pak asi opravdu budeme pěstovat brambory i v obýváku pod stolem a čuníka ve vaně v koupelně.
Jaga.
Možná ta finanční úspora nebude tak velká, ale nebudu to muset tahat z obchodu a budou to moje brambory a předpokládám i kvalitnější.
S tou kvalitou asi nelze nesouhlasit.
No práce s tím budete mít podle mě určitě víc než kdybyste brambory tahala z obchodu ale budiž. Teď si započítejte náklady na pěstování, čas který tím strávíte, zálivka, možná nějaké hnojivo, třeba se vám do toho pustí nějaký škůdce... to vše tedy s nejistým výsledkem. Nemyslím si že na tom vyděláte. Hodně štěstí.
Také jsem to zkoušela, ale vůbec to nebylo dobré. Brambory jako oříšek, bylo jich tak 2 kg. Když spočítám náklady na vodu atd., nemůže se to vyplatit. Pouze to byl pokus, který už nebudu opakovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.