Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kopřiva slepicím

Od: kopriva odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, proč naše babička dávala kopřivy slepicím, když jsem byla malá. Obsahují nějaké vitamíny které jsou pro slepice výhodné? Mlela jim je na mlýnku pravidelně.

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Babička kopřivy řezala na proužky na žezačce, které pak ještě spařila horkou vodou. Spařit se nemusí, ale nakrájet je lepší než v celku.

Kopřivy jsou dobrým mixem živin. Obsahují hodně bílkovin, tedy 7%, ale z pevného podílu je to hodně, vitamíny, nejvíce vitamín C a vlákninu, která prospěšná pro každého.

Pokud máte kopřivy dopřejte jim je.

liska5
hodnocení

0x

Jsou pro malá kuřata, káčata a housata vynikající, nejlépe nasekané do směsi.

A vyberte si pro sebe ty nejlepší mladé špičky a udělejte si je na cibulce s česnekem a vajíčkem jako špenát.

lidus*
hodnocení

0x

Před lety tu některý rádce psal, že kopřivy pokosí, sváže do kytic a nechá uschnout, slepice to pak ozobou v zimě. Moc jsem tomu tehdy nevěřila, zkusila a už nikdy jinak. V létě mají půl zahrady, kuřata dostávají řebříšek a sušené kopřivy, zavěšené aby na ně dosáhly mají celou zimu, uklidíme jen haluze co zůstanou. Kopřivy nařezačce naše slepice sežerou jen v bramborách a nařezané a usušené nežraly. Babička říkávala, že jsou to vitamíny a také barva žloutků je jiná.

jabraka*
hodnocení

0x

Kdysi jsme měli pár slepiček.V zimě byl problém pro ně sehnat krmení,když začaly zjara kopřivy,smíchal jsem je se zeleným odpadem (listy květáku,kedluben a slupky z ovoce a brambor.Také všechny vaječné skořápky.Mixér mz toho udělal kaši,zahustil jsem to strouhankou ze starého chleba.Tuhé těsto jsem nastrouhal větším struhadlem a usušil.Vzniklé granule slepice zlikvidovaly velkým fofrem.Pak jsem musel otravovat okolí o suchý chleba a obchody o zelený odpad.Kopřiv bylo stále dost.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]