Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , na jaře jsem si přesadil keře do nové zeminy, kterou jsem dostal..cca 5 x 5 m. cca 1 tuna.
Keře se mi hezky zelenají a rostou, jenže mezi vesele roste i plevel...a pekně rychle...1 týdne ho vytrháváma už me to pekně štve... Existuje něco proti plevelu, který by zahubil plevel a keře zůstaly celé? díky moc za radu
Stačí namulčovat dostatečnou vrstvou organickým materiálem, např. kůra, sláma, sečená tráva, alespoń ve vrstvě 7 cm tloušťky. Pokud je máte každý zvlášť, obsypat dokola, pokud v řadě, zasypat celou řadu, ale tak aby kmínky zasapné nebyly (jakoby to tvaru trychtýře). Mulčovací textilii se vyvarujte, keře vám za to později poděkují, navíc růstu plevele moc nezabrání.
Dobrý den, jistě, použijete geotextilii, ale správným způsobem a tím opustíte původní myšlenku viz odkaz. Geotextilie zabrání růstu plevelů a na její zakrytí můžete použít např. mulčovací kůru nebo kačírek (oboji má své výhody i nevýhody). Zdravím!
Řešení, které nabízí @floro, mám vyzkoušené a rozhodně ho nemohu doporučit. O mulč z posekané trávy se musíte starat, doplňovat ho, zahnívá, hrabou v něm ptáci a stejně plevel proroste. Podobné je to, když použijete mulčovací kůru (to je ta její nevýhoda), tak nejlepší je kačírek (potom musíte keříky více zalévat, protože rozpálený kačírek od sluníčka zeminu prohřívá a voda se z ní rychleji odpařuje).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.