Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okusování listů zahradních květin

Od: helka* odpovědí: 2 změna:

Žádám o radu

Již třetí rok mi nějaký pravděpodobně hmyz okusuje listy rostlin na zahradě. Letos je to nejvíce, pravděpodobně se mu daří. Nikdy jsem ho nepřistihla, nacházím na rostlinách napřed okousané okraje listů s pravidelnými mezerami, jako by se zakusovala nějaká kusadla, jsou to otvory asi 2x2 mm.. Někdy časem začné okusovat již načatý list a pak z něj zbyde pouze torzo. Konkrétně mi okusuje rhododendron, azalku, růže, barvínek, pivoňky, také listy na od kořene vyrostlých výhonech bezu, ale i dužinaté listy např. fylokaktus nebo dužinaté lístky skalniček. Okruh se rozšiřuje. Jedině se zdá, že v okruhu okusování ho nepřitahuje šalvěj. Pokud máte nějaký typ co to může být a jak se ho zbavit, budu velmi povděčná. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

monetka*
hodnocení

0x
Sukulentní druhy sklaiček klidně mohou okusovat buď housenky, které jsem nachytala nebo plzáci. Na odkazu jsou odoborné rady jak na škůdce.
mollusca.cz/...
mollusca.cz/...

adil*
hodnocení

0x

Taky jsem dlouho pátrala,měla jsem ten samý problém.Buď to může být lalokonosec,kterého se dá těžko zbavit,nebo obyčejný škvor.Letos mi škvoři vykusovaly durmana tak,že ho téměř zničily.Zkuste zavěsit květináč se senem k rostlinám.Jestli to jsou škvoři,přes noc zalezou do květináče a druhý den ho vyklepněte.Oni tam ve dne zůstávají.Měla jsem je tam každý den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]