Nejste přihlášen/a.
Mám hodně naťové petržele a nechci ji mrazit. Jk dlouho ji sušit v elektrické troubě a na kolik stupňů? Děkuji
Já bych se jen s dovolením zeptala, proč ji nechcete mrazit. Ona totiž zrovna petrželka je mnohem lepší zmrazená, uchová si vůni i vitamíny. Já dávám do pytlíku celé stonky a po zmazení trochu pomačkám a objem se hodně zmenší a v mrazáku nezabírá žádné místo. Dělám to tak i s koprem. Také někdy suším, ale vůně sušených bylinek, se nedá srovnat s vůní těch zmrazených. Ty jsou jako čerstvé. Ale nechci vás odrazovat a řídila bych radou Hahanaj, jen se tak ptám.
Neříkejte kategoricky, že to je špatná rada. To, že Vám to nechutná, nebo že to neumíte potom používat, neznamená, že je tento způsob uchovávání bylinek špatný. Mně zase nevyhovují sušené a také jsem zde nenapsala, že je to špatný způsob. Příště používejte poněkud umírněnějších výrazů.
Vlastním kuchyňský sekač,zařízení disponuje výkonným motorem a sadou velmi ostrých nožů na hřídeli.Celé stonky natě vložím a jemnou drť vysypu.Nanačkám do krabiček od Ramy a uzavřu víčkem.V mrazáku téměř nezaberou místo.Zásobuji celou rodinu ve vší spokiojenosti.Mohu jen všem doporučit,jak metodu přípravy,tak uložení.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.