Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak sušit naťovou petržel v troubě?

Od: denisaaaa odpovědí: 8 změna:

Mám hodně naťové petržele a nechci ji mrazit. Jk dlouho ji sušit v elektrické troubě a na kolik stupňů? Děkuji

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*
hodnocení

4x

suším na 40-50st s pootevřenými dviřky na plechu vyloženém peč. papírem ...sama poznáte až začne šustit -je treba to hlídat

 

denisaaaa
hodnocení

Děkuji za odpověď, ještě se zeptám, co když nechám dvířka zavřené? Zapaří se? Nebo se taky usuší?

hahanaj*

je třeba,aby se vlhkost odvětrávala- proto ta pootevřená dvířka

 

jabraka*
hodnocení

0x

Nať z kořenové zeleniny,ale i na tenho nakrájené plátky těchto zelenin suším na pruhu perlinky na podlaze lodžie.Jen zastíním proti přímému sluníčku.Za odpoledne v létě je dávka usušená.Na podzim dám pruh perlinky na topení a sušení je pak mnohem rychlejší.

JABRAKA

 

hodnocení

0x

Já bych se jen s dovolením zeptala, proč ji nechcete mrazit. Ona totiž zrovna petrželka je mnohem lepší zmrazená, uchová si vůni i vitamíny. Já dávám do pytlíku celé stonky a po zmazení trochu pomačkám a objem se hodně zmenší a v mrazáku nezabírá žádné místo. Dělám to tak i s koprem. Také někdy suším, ale vůně sušených bylinek, se nedá srovnat s vůní těch zmrazených. Ty jsou jako čerstvé. Ale nechci vás odrazovat a řídila bych radou Hahanaj, jen se tak ptám.

denisaaaa
hodnocení

Mrazit určitě NE! Chuť je strašná a nedá se to jíst. To je špatná rada. NEMRAZIT!

Neříkejte kategoricky, že to je špatná rada. To, že Vám to nechutná, nebo že to neumíte potom používat, neznamená, že je tento způsob uchovávání bylinek špatný. Mně zase nevyhovují sušené a také jsem zde nenapsala, že je to špatný způsob. Příště používejte poněkud umírněnějších výrazů.

jabraka*

Vlastním kuchyňský sekač,zařízení disponuje výkonným motorem a sadou velmi ostrých nožů na hřídeli.Celé stonky natě vložím a jemnou drť vysypu.Nanačkám do krabiček od Ramy a uzavřu víčkem.V mrazáku téměř nezaberou místo.Zásobuji celou rodinu ve vší spokiojenosti.Mohu jen všem doporučit,jak metodu přípravy,tak uložení.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]