Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Medvědí česnek - žlutý květ?

Od: zoozahada® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

může mít květ medvědího česneku žlutou barvu? Mám ho na zahradě a voní po česneku. Kamarád mi tvrdí, že medvědí česnek kvete pouze bíle.

enviro.zemedelka-opava.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Toto je jeden z okrasných česneků, česnek medvědí kvete opravdu bíle a má širší listy.

72mona
hodnocení

2x
Jestli to nebude česnek zlatý (zlatožlutý?) Allium moly. Ten je okrasný. M.

hodnocení

2x

Myslím si, že medvědí česnek kvete pouze bíle.

To, co je na obrázku, je okrasný česnek. Těch je více druhů, mám třeba fialový. Jestli je /není poživatelný, to netuším, mám ho na okrasu.

hodnocení

2x

Ten co jím, má jenom bílé květy a širší listy. Tohle bude ten okrasný. Ale docela by mne zajímalo, jestli je také jedlý. Já mám tento. zahradnictvi-flos.cz/...

hodnocení

Suzymon, dočetl jsem se na netu: "Listy česneku zlatožlutého se používají ve Francii v kuchyni jako zelenina podobně jako náš česnek mevědí."

viz: zahrada-cs.com/...

Aha, tak to jsem teda netušila, že zrovna v té Francii. Asi jsem to kupovala a ani jsem nevěděla co to vlastně je. :-D

hodnocení

Asi máte všichni pravdu, díky za odpovědi .-)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma medvědí česnek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]