Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.Loni jsem koupila šeřík v kontejneru a nádherně kvetl.Letos bohužel ne,ale krásně košatí,tak si říkám,že holt stromek ted dává všechnu sílu do růstu a snad nově narostlé větve,příští rok nakvetou.Spíše se ale zabývám otázkou,co zahrádníci dávají šeříku k duhu,že vykvete i kontejneru,kde je omezen růstem.?Věděl by prosím někdo,nebo napadá někoho něco jiného,proč nevykvetl?Jinak stromek je zdravý,krásně narůstá.děkuji
Šeřík kvete na loňských výhonech. Stačí tedy ořezat v nesprávnou dobu, aby se podpořilo větvení a květy jsou pryč. Šeříky mě některý rok kvetou bohatě, jiný zase nepatrně. Počkejte až se u vás zabydlí a rozroste, pak lze dělat nějaké závěry.
"Rostlina buď koření, nebo kvete." Kdo chce tomuto věřit, tak ať tomu, včetně zdůvodnění, věří.
Firmy potřebují prodat. Existují různé stimulátory, regulátory, které podpoří kompaktní růst a kvetení. Rostlina je pak atraktivní a kvetoucí se lépe prodá. Pak ji nasadíte do běžné zeminy a ona se tím musí srovnat. Loni jsem koupil zakrslý šeřík s jedním květem. Letos těch květů má značně víc. Sice koření, ale kvete jak pitomý. Zahradník se specializuje na úplně jiné rostliny a stimulátory nepoužívá.
Pokud vám dalším rokem nekvetla žádná kytka, stromek nebo keřík zasázený s kořenovým balem, případně pokojovka přesázená do většího květináče, tak to logiku má. Lidé věří různým věcem.
Zdravím. Šeřík je dřevina, a ve volné půdě potřebuje vytvořit dostatečný kořenový systém, dřevo a zelenou hmotu. Teprve pak, bude-li mít i dostatek slunka, vláhy + něco Ca, vykvete. Většinou 3. rokem. Jak správně píšete, "ted dává všechnu sílu do růstu". Nebojte, dočkáte se i květů. Ida
Zdravím ještě jednou. V květníku má šeřík omezený prostor pro nárůst kořenů právě velikostí toho květníku. Pokud prokoření veškerý prostor, vytvoří nadzemní část úměrnou kořenům. A pokud dostane výživu (hnojivo), další kořeny nemají kam růst - zastaví se jejich růst a rostlina ty živiny využije pro kvetení. Pplatí takové pravidlo: rostlina buď koření, nebo kvete. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.