Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šeřík rok po výsadbě,nekvete

Od: juglans® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den všem.Loni jsem koupila šeřík v kontejneru a nádherně kvetl.Letos bohužel ne,ale krásně košatí,tak si říkám,že holt stromek ted dává všechnu sílu do růstu a snad nově narostlé větve,příští rok nakvetou.Spíše se ale zabývám otázkou,co zahrádníci dávají šeříku k duhu,že vykvete i kontejneru,kde je omezen růstem.?Věděl by prosím někdo,nebo napadá někoho něco jiného,proč nevykvetl?Jinak stromek je zdravý,krásně narůstá.děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Šeřík kvete na loňských výhonech. Stačí tedy ořezat v nesprávnou dobu, aby se podpořilo větvení a květy jsou pryč. Šeříky mě některý rok kvetou bohatě, jiný zase nepatrně. Počkejte až se u vás zabydlí a rozroste, pak lze dělat nějaké závěry.

doplněno 11.05.19 21:37:

"Rostlina buď koření, nebo kvete." Kdo chce tomuto věřit, tak ať tomu, včetně zdůvodnění, věří.

Firmy potřebují prodat. Existují různé stimulátory, regulátory, které podpoří kompaktní růst a kvetení. Rostlina je pak atraktivní a kvetoucí se lépe prodá. Pak ji nasadíte do běžné zeminy a ona se tím musí srovnat. Loni jsem koupil zakrslý šeřík s jedním květem. Letos těch květů má značně víc. Sice koření, ale kvete jak pitomý. Zahradník se specializuje na úplně jiné rostliny a stimulátory nepoužívá.

doplněno 11.05.19 21:57:

Pokud vám dalším rokem nekvetla žádná kytka, stromek nebo keřík zasázený s kořenovým balem, případně pokojovka přesázená do většího květináče, tak to logiku má. Lidé věří různým věcem.

hodnocení

No vidíte,tak to je dobře,že kvete..Já si budu muset holt počkat:).To,co psala paní,se mi zdá ale logické,

hodnocení

Pokop-Jako myslíte,že nekvete díky moji péči?A nic?

pckop1

Tak jsem to určitě nemyslel.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Šeřík je dřevina, a ve volné půdě potřebuje vytvořit dostatečný kořenový systém, dřevo a zelenou hmotu. Teprve pak, bude-li mít i dostatek slunka, vláhy + něco Ca, vykvete. Většinou 3. rokem. Jak správně píšete, "ted dává všechnu sílu do růstu". Nebojte, dočkáte se i květů. :) Ida

doplněno 11.05.19 21:01:

Zdravím ještě jednou. V květníku má šeřík omezený prostor pro nárůst kořenů právě velikostí toho květníku. Pokud prokoření veškerý prostor, vytvoří nadzemní část úměrnou kořenům. A pokud dostane výživu (hnojivo), další kořeny nemají kam růst - zastaví se jejich růst a rostlina ty živiny využije pro kvetení. Pplatí takové pravidlo: rostlina buď koření, nebo kvete. Ida

hodnocení

Děkuji.Ráda počkám i ty 3 roky..:)

hodnocení

Ido,děkuji moc,teprv ted jsem to pochopila,ano je to vlastně logické.

hodnocení

Děkuji za odpovědi.Ale ano,to já docela chápu,jen nerozumím tomu,proč kvete v kontejneru.?Přitom malý keříček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]